Trump om overgrepsanklager mot Roy Moore: Han benekter det. Det er alt jeg kan si.

UTENRIKS

«Roy Moore benekter det, det er alt jeg kan si», sa Donald Trump om overgrepsanklagene mot den republikanske senat-kandidaten da han frarådet velgere å stemme på rivalen.

Publisert: Oppdatert: 21.11.17 23:43

Den amerikanske presidenten uttalte tirsdag at velgere ikke burde stemme på demokratenes senator-kandidat for Alabama, Doug Jones:

– Vi trenger ikke en liberal person. Vi trenger ikke en som er så myk når det gjelder kriminalitet, uttalte Trump, ifølge nyhetsbyrået AP.

Da han frarådet velgere å stemme på Jones, kommenterte også den amerikanske presidenten anklagene mot republikanernes kandidat Roy Moore for første gang.

Bakgrunn: Roy Moore: Trekker seg ikke etter beskyldninger om sexovergrep.

Roy Moore har tidligere nektet å trekke seg som kandidat til Senatet i USA som følge av en rekke overgrepsanklager den siste tiden.

Seks kvinner har anklaget Moore for seksuelle overgrep eller trakassering. Alle var under 18 år gamle, den yngste bare 14 år da det skal ha skjedd.

Trump svarte på spørsmål fra journalister i Det hvite hus tirsdag før han reise på Thanksgiving-feiring til sitt feriested Mar-a-Lago i Florida, men presidenten ville ikke svare da han fikk spørsmål om han heller ville støtte en mann som er anklaget for overgrep enn en demokrat.

Les også: Ny kvinne anklager Moore for overgrep

– Roy Moore benekter det, det er alt jeg kan si. Han benekter det, uttalte Trump.

Presidenten skal også ha trukket frem at det dreier seg om anklager som skal ha skjedd for flere tiår tilbake siden:

– Førti år er veldig lang tid, sa Trump.

Moore, som håper å kapre en plass for Alabama i Senatet, har kalt anklagene falske og har hele tiden hevdet å være utsatt for en svertekampanje. Alabamas plass i senatet ble ledig da Jeff Sessions ble utnevnt til justisminister.

Beskyldninger: Mindreårig anklager amerikansk politiker for overgrep

Blant dem som den siste uken har bedt Moore om å trekke seg, er republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, og partiets leder i Representantenes hus, Paul Ryan.

Torsdag forrige uke slo den 70 år gamle erkekonservative dommeren tilbake og anklaget under en pressekonferanse McConnell for å prøve «å stjele valget» fra ham.

Det republikanske partiet i Alabama gikk forrige uke ut med støtte til Moores kandidatur, og sa at velgerne kan avgjøre gjennom valget.

Leste du: Kvinne anklager TV-anker for overgrep

Her kan du lese mer om