UTBRENT: Brannene har ført til store ødeleggelser og tatt flere liv. Foto: JOSH EDELSON / AFP

Dødstallene stiger i California

Etter at flammene tok California har brannherjingene krevd 23 menneskeliv.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Lørdag ble det bekreftet at ytterligere 14 personer var funnet i ruinene nord i den brannutsatte delstaten California.

Dermed er dødstallet oppe i 23, mens 110 personer skal være savnet, skriver AP.

Se bildespesial av alle ødeleggelsene her.

les også

Popstjernen refser Trump for hjerteløs brann-kommentar

Byen Paradise, som hadde 27.000 innbyggere, er i praksis utslettet i det som omtales som den mest ødeleggende skogbrannen i Californias historie.

Brannen i nord spredde seg svært raskt i den kraftige vinden og det tørre været. Over 6700 bygninger, de fleste av dem boliger, har blitt tatt av flammene.

«Westworld»-filmsett brant ned

Over 300.000 har måttet evakuere siden flammene tok California onsdag. Kim Kardashian West, Lady Gaga, regissør Guillermo del Toro og Alyssa Milano er noe av de mange som har måttet forlate hjemmene sine i den stjernetunge delstaten.

IKONISK RANCH: Mange Westworld-fans vil dra kjensel på denne lokasjonen i den prisbelønte serien. Foto: Marcio Jose Sanchez / TT NYHETSBYRÅN

Brannene herjer over et område på over 400 kvadratkilometer, og blant de nedbrente områdene er også den historiske Paramount-ranchen.

Ranchen som ligger i Agoura Hills ble sist brukt som lokasjon til den kjente «sci-fi-western»-serien Westworld. Den er også brukt til filminnspillinger som American Sniper.

Flammene truer også Thousand Oaks, som allerede har opplevd en tragedie denne uken. Det var her tolv mennesker ble skutt og drept av en tidligere soldat på en bar onsdag.

les også

Skogbrann herjer i California: Kan bli en av historiens verste

Trump-kritikk

Årsaken til skogbrannen er foreløpig ikke kjent, men fredag opplyste et lokalt strømselskap at de opplevde problemer med en kraftlinje bare minutter før brannen startet. Det ble funnet skader på en mast i nærheten av Paradise.

Samtidig har USAs president Donald Trump gått ut på Twitter og kritisert skogforvaltningen i delstaten.

les også

157.000 personer evakueres i California

– Den eneste grunnen til de enorme, dødelige og kostbare skogbrannene i California er den dårlige skogforvaltningen, skriver Trump, og fortsetter:

– Milliarder av dollar blir gitt hvert år, med så mange liv som går tapt kun på grunn av alvorlig svikt i forvaltningen av skogene. Fiks dette nå, ellers stopper de føderale bevilgningene!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder