SAVNET: Ved siden av et kors hadde medelever lagt ned blosmter og lys for å minnes Meadow Pollack (18) under en minneseremoni før helgen. Foto: JONATHAN DRAKE / X00355

Tok farvel med ofre etter skoleskytingen i Florida

Meadow Pollacks (18) far raste mot gjerningspersonen i en av de første begravelsene etter skolemassakren i Florida.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Rundt 1000 mennesker var samlet for å si farvel til 18-åringen, en av 14 elever som ble drept da Nikolas Cruz (19) gikk til angrep på sin gamle skole torsdag i forrrge uke.

Under begravelsen raste den fortvilede faren mot gjerningspersonen:

– Du drepte barnet mitt!

– Barnet mitt er død. Det går gjennom hodet mitt hele dagen og hele natten. Jeg hører det fortsatt. Det er ikke til å forstå at jeg aldri vil se prinsessen min igjen, sa Andrew Pollack, ifølge CBS News.

Meadows fetter har tidligere fortalt at hun var den yngste av 20 barnebarn og at hun elsket å tilbringe tid med sine nærmeste. Hun var skoleflink og skulle begynne på universitetet etter high school.

I SORG: Meadow Pollacks familiemedlemmer under 18-åringens begravelse søndag kveld amerikansk tid. Foto: Gerald Herbert / TT / NTB Scanpix

Hyllet lærer

Tre voksne mistet også livet i skolemassakren. En av dem, geografilæreren Scott Beigel, har blitt utropt til en helt. Elever har sagt at han reddet livet deres da han låste opp et klasserom og ledet elever inn der etter at skytingen begynte. Selv ble han skutt mens han forsøkte å låse døren.

les også

Familie tok inn Florida-skytteren: – Vi hadde dette monsteret under vårt tak

Under begravelsen fortalte forloveden om en kommentar han hadde kommet med mens de så på dekningen av en av de mange skoleskytingene de siste årene:

«Hvis dette noen gang skulle skje meg, må du love meg at du forteller dem sannheten - forteller dem for en dust jeg er, ikke snakk om heltegreiene.»

– OK Scott, jeg gjorde som du ønsket. Nå kan jeg fortelle sannheten. Du er en fantastisk spesiell person. Du er min første kjærligheten og min sjelvenn, fortsatte den gråtkvalte forloveden ifølge New York Post.

Faren sa at han ikke ønsket at sønnens minne bare skulle være knyttet til den grufulle ettermiddagen.

– Scotts heltemot var ikke dette øyeblikket. Scotts heltemot var hele livet hans.

Raser mot Trump

Torsdag skal Donald Trump møte myndighetsansatte for å diskutere sikkerheten på skolene i landet. I helgen besøkte han ofre på et sykehus i Parkland.

SYKEHUSBESØK: USAs president Donald Trump og førstedame Melania besøkte lørdag overlevende etter skytemassakren i Florida. Foto: JIM WATSON / AFP

Men overlevende og pårørende har reagert kraftig på presidentens foreløpige respons. Lørdag brukte Trump Florida-massakren til å kritisere FBI:

– Veldig synd at FBI ikke plukket opp alle signalene fra masseskytteren i Florida. Dette er ikke akseptabelt. De bruker for mye tid på å prøve å bevise russisk samarbeid med Trump-kampanjen – det er ikke noe samarbeid. Kom dere tilbake til det grunnleggende, og gjør oss alle stolte, skrev Trump på Twitter.

Mange reagerte med sinne på meldingen.

– Du er presidenten. Det er meningen at du skal føre dette landet sammen, ikke skille oss, raste elev David Hogg (17) til NBC.

KREVER ENDRING: David Hogg, elev ved den rammede skolen i Florida, krevde mer våpenkontroll under en demonstrason lørdag. Foto: JONATHAN DRAKE / X00355

Landsomfattende marsj

Lørdag protesterte flere tusen fortvilte skoleelever, foreldre og andre i en protest mot Trump og alle andre politikere med bånd til våpenlobbyen.

Cruz brukte et halvautomatisk gevær av typen AR-15, som han hadde kjøpt på lovlig vis. Angrepsvåpenet er tidligere brukt i en rekke massakrer i USA.

Alex Wind (17), en av initiativtakerne bak kampanjen «Never Again» som ønsker endring i våpenlovene, forteller til Washington Post at han og flere elever ikke vil møte opp på skolen igjen før endringer skjer.

– Ingen av oss fra Never Again-bevegelsen kommer til å dra tilbake til skolen før det skjer endringer i loven, sier han til avisa.

Overlevende fra angrepet maner også til en landsomfattende marsj 24. mars hvor de krever at Kongressen snarlig vedtar lover som kan hindre nye skytemassakrer, skriver NTB. De har kalt arrangementet «Marsjen for våre liv»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder