RANSBILEN? Politiet har ikke konkludert, men går utfra at ranerne flyktet i dette nå utbrente vraket funnet nord for galoppbanen.
RANSBILEN? Politiet har ikke konkludert, men går utfra at ranerne flyktet i dette nå utbrente vraket funnet nord for galoppbanen. Foto: Peter Wixtröm / Aftonbladet

Sjokkran mot svensk galoppbane

Publisert: Oppdatert: 12.09.16 08:36

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

Politiet jakter minst tre væpnede ranere, som fortsatt er på frifot etter at de slo til mot en svensk galoppbane søndag.

– Vi følger opp de sporene vi har. Vi analyserer avhørene som er gjort, og senere blir det trolig utfyllende avhør, sier operasjonsleder Anders Mattsson i Stockholmspolitiet ifølge NTB.

Han sier det er gjort tekniske undersøkelser på åstedet, men kan ikke gå inn på hva som ble funnet der.

Det var ved 19-tiden søndag kveld at galoppbanen Bro Park i Upplands-Bro nord-vest for Stockholm ble utsatt for et voldsomt ran.

Det ble ikke avfyrt skudd og ingen er skadet, men svensk politi betegner ranet som grovt. Gjerningsmennene var maskerte og etter alt å dømme tungt bevæpnet, skriver Aftonbladet.

– Vitner har fortalt oss om automatvåpen. Det er vanskelig å vite av hva slags type, men det er informasjonen vi har fått, sier Lars Byström, talsperson for politiet i Stockholm, til Aftonbladet.

Utbrent fluktbil

Ranerne flyktet i en stjålet sort Audi. Bak seg kastet de såkalte fotangel, metallpigger ment for å punktere bildekk, ut i veibanen. Den antatte fluktbilen ble senere funnet utbrent nord for banen.

Ifølge Aftonbladets kilder kilder skal ranerne deretter ha forsvunnet i en båt på Mälaren.

– Mennene løp inn i bygningen og truet en masse mennesker, blant annet personalet på Bro Park. En av dem fikk en automatkarabin rettet mot hodet. Det brøt ut panikk, sier et anonymt øyenvitne til tidsskriftet Travronden som har reporter på stedet.

I helgen har Festival of Swedish Racing gått av stabelen på banen. På hjemmesiden til tevlingen står det at åtte millioner kroner deles ut i løpet av helgen. Ranerne skal ha slått til mot kontoret der publikum registrerer veddemålene sine.

Millionbeløp

Ulf Hornberg, administrerende direktør i selskapet som driver banen, sier til Aftonbladet at han ikke vet hvor mye som er stjålet, men at det kan dreie seg om noen hundre tusen svenske kroner.

Ifølge avisens opplysninger er utbyttet et syvsifret beløp.

Senere på kvelden ble det løsnet skudd to steder i Stockholm, skriver Aftonbladet. Foreløpig tyder ingenting på at det er noen sammenheng med ranet. En tredje melding om skyting viste seg å være fyrverkeri.

Denne artikkelen handler om