Frykter demonstrasjoner i muslimske Indonesia

MÅ DEKKES TIL: Her er Yu Wenxia, vinneren av Miss World i 2012, på scenen da hun fikk missetittelen i fjor. I årets konkurranse dropper arrangøren bikinikonkurransen. Foto: ED JONES / AFP / NTB SCANPIX

Dropper bikinier i årets Miss World-konkurranse

Skjønnhetene som deltar i årets missekonkurranse må ha på seg heldekkende saronger.

  • Audun Beyer-Olsen

Artikkelen er over seks år gammel

Det kunngjorde arrangørene torsdag ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

- Det blir ingen bikinier i årets Miss World-konkurranse for å respektere tradisjonelle skikker og verdier, sier Adjie S. Soeratmadjie, talsperson for RCTI, som er den lokale arrangøren, til AP.

Avgjørelsen tas etter at muslimske grupper har avholdt flere demonstrasjoner. Alle de 137 deltagerne blir pålagt å bære lange tradisjonelle saronger i stedet for sexy bikinier, skriver nyhetsbyrået.

Konkurransen skal avholdes 28. september på ferieøya Bali og i nærheten av hovedstanden Jakarta. Landet har flest muslimer i verden.

- Dette er et følsomt tema i Indonesia. Vi har diskutert det siden i fjor og har nå bestemt oss, sier Soeratmadjie.

Overfor AP bekrefter også lederen av Miss World, Julia Morley, avgjørelsen.

- Jeg tror ikke Indonesia er det eneste landet som har den kulturen, men vi ønsker å opptre med respekt overfor alle land, sier Morley.

Tidligere har superstjerna Lady Gaga blitt tvunget til å avlyse konserter i landet etter trusler.

I mai i fjor ble hun omtalt som «djevelens budbringer» av demonstrantene.

- Hvis vi ser på Lady Gagas bakgrunn, er det klart at hun er Satans budbringer og hun innrømmer det. Hun skader den religiøse moralen gjennom sangene hennes. Hvis du ønsker kaos i Jakarta kan du holde en konsert, sa Salim Alatas, medlem i Islamic Defender Front, en militant muslimsk gruppe i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder