NY INFORMASJON: Ny informasjon om prinsesse Dianas død blir nå undersøkt av Scotland Yard. Foto: Pa photos

Ny informasjon om prinsesse Dianas død

Scotland Yard undersøker nye opplysninger om prinsesse Dianas død.

Astrid Øvre Helland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Informasjonen skal ifølge Sky News gå ut på at prinsessen og Dodi al-Fayeds ble drept av et medlem av det britiske militæret.

Kilder sier til Sky News at informasjonen ble gitt av foreldrene til en tidligere soldat.

Politiet forteller at de ikke har åpnet en ny etterforskning av dødsfallet, men at de undersøker informasjonen og vurderer dens relevans og troverdighet.

- Vi vet ikke nøyaktig hva den er, men vi forstår at den peker på en påstand om at Diana og de andre som var i bilen sammen med henne ble myrdet, sier Sky News korrespondent Martin Brunt

Ifølge Brunt har Scotland Yard bekreftet at de har mottatt informasjonen.

- Scotland Yard understreker at dette ikke er en gjenåpning av etterforskningen fra 2004. Men de tar informasjonen på alvor og undersøker dem, sier Brunt.

Kongefamilien har ikke kommentert den nye informasjonen.

BØYER HODET: Prins William og prins Harry bøyer hodet mens deres mors kiste blir tatt ut av Westminster Abbey under begravelsen i 1997. Foto: Pa Photos


Den 31. august 1997 døde Diana etter å ha vært utsatt for en bilulykke i høy hastighet i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris, sammen med Dodi Al-Fayed og deres sjåfør Henri Paul.

Blodanalyser viser at Henri Paul var ulovlig beruset mens han kjørte. Fayeds livvakt Trevor Rees-Jones var den eneste overlevende etter ulykken. Prinsesse Diana ble begravet 6. september 1997.

Det har vært omfattende spekulasjoner om Dianas død. Dodi al-Fayeds far, Mohamed al-Fayed, jobbet i 11 år for å bevise at Diana og sønnen ble drept av etterretningsorganisasjonen MI6.

Organisasjonen har på sin side alltid nektet for at de drepte prinsessen.

Fra forlovelsen med prins Charles i 1981 til hennes død , var Diana én av de mest kjente kvinnene i verden. Mens hun levde ble hun ofte beskrevet som verdens mest fotograferte kvinne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder