USA: IS-krigerne planla angrep mot USA og andre vestlige interesser

Sentral IS-skikkelse trolig død

Amerikanske militærfly har gjennomført et bombeangrep mot en IS-treningsleir i Libya. Minst 30 av de drepte antas å tilhøre terrororganisasjonen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ordføreren i Sabratha, byen som ble rammet av bombene, fastsetter antall drepte til å være 41 mennesker, ifølge New York Times, mens andre medier opererer med «omkring 40».

– Vi jobber med å evaluere resultatene av operasjonen, sier Mark Chadle, talsperson for Pentagons operasjoner i Afrika, ifølge Metro News.

LES OGSÅ: Brende bekymret for IS-vekst i Libya

De amerikanske flyene skal ha startet bombingen omkring klokken 3.30 natt til fredag, opplyser ordføreren i Sabratha til New York Times.

Sentral IS-mann trolig død

Blant de drepte i operasjonen skal Noureddine Chouchane være. Chouchane knyttes til terrorangrepet i Tunis som kostet 22 menneskeliv på Bardo-museet i mars i fjor, samt blodbadet i Sousse i juni samme år. Amerikanske tjenestemenn opplyser overfor BBC at han «trolig er drept i angrepene».

LES OGSÅ: Frykter IS kan få tak i radioaktivt materiale

TROLIG DØD: IS-profilen Noureddine Chouchane antas å ha blitt drept under angrepene natt til fredag. Foto: Tunisiske myndigheter ,

Ifølge avisen beskriver Pentagon terroristen som en erfaren tilrettelegger, som tidligere skal ha hjulpet flere IS-soldater over grensen mellom Tunisia og Libya.

– Vi gikk til dette steget mot Noureddine Chouchane og treningsleiren etter å ha slått fast at både han og de andre IS-krigerne i leiren planla angrep mot USA og andre vestlige interesser i regionen, sier det amerikanske forsvarsdepartementets Pentagons pressetalsmann Peter Cook fredag, uten å gå i ytterligere detalj, skriver NTB.

Etter det BBC erfarer, ble britiske baser benyttet i angrepet, men ingen britiske fly.

BOMBET SYKEHUS: Obama: – Ikke med overlegg

Ordfører Hussein al-Thwadi i Sabratha forteller at utenlandske tjenestemenn har besøkt byen og funnet våpen i ruinene.

Flere angrep

Angrepet i Libya er det andre fra USA på tre måneder. Libya har i stadig større grad blitt et mål for IS, og nå varsler USA nye bombeangrep.

– Vi har gjort det klart at vi må konfrontere IS uansett hvor de befinner seg. De har utgjort en direkte trussel mot USA, de har oppfordret til angrep på USA og våre allierte, og vi skal fortsette å konfrontere dem for å beskytte vår nasjonale sikkerhet, sier pressetalsmann Cook.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder