KRYSSER FINGRENE: Håpefulle kunder i New York står i kø for å kjøpe lodd. Foto: Brendan Mcdermid Reuters

Vant seks milliarder i lotteri

Kun ett enkelt lodd hadde de riktige tallene, og vinneren slipper å dele den utrolige summen med noen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Da det amerikanske lotteriet Powerball trakk vinnertall onsdag kveld, amerikansk tid, var det 758.000.000 dollar i potten – rett under seks milliarder norske kroner.

Ett enkelt lodd, kjøpt i delstaten Massachusetts, hadde de riktige seks tallene:

6, 7, 16, 23 og 26, i tillegg til et såkalt Powerball-tall: 4.

Dette er den nest største potten hittil, slått av 1,6milliarder amerikanske dollar i januar i fjor, men da var det tre vinnere som delte.

Heller ikke småpenger! Norsk kvinne vant 127 millioner

Små sjanser

Ifølge nyhetsbyrået AP, er vinnersjansene én til 292.200.000, men det forhindret ikke millioner av amerikanere fra å kjøpe lodd.

Hvis vinneren skal få hele summen, må vedkommende godta utbetalinger over 29 år. De fleste som stikker av med hovedpremien i Powerball velger imidlertid å få premien utbetalt med én gang, og da er det «bare» snakk om 443.300.000 millioner dollar, knappe tre og en halv milliard norske kroner – før skatt på rundt 30 prosent.

Skeptisk professor: Rart synske ikke vinner mer i Lotto

Hør en annen heldig vinner! Saken fortsetter etter videoen

Mystisk vinner

Hvem den heldige vinneren er, har ikke blitt avslørt, men delstatslotteriet i Massachusetts skriver hvor loddet er kjøpt på Twitter:

Powerball-lotteriet spilles i 44 delstater, i tillegg til Washington, D.C., Puerto Rico, i tillegg til De Amerikanske Jomfruøyer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder