Finsk tenåringer kan ha stått bak Sony-hacking

En finsk tenåring i 16-17-årsalderen kan ha deltatt i hackingen av Sonys Playstation-server i julehelgen, skriver nettstedet Daily Dot.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Centralkriminalpolisen i Finland bekrefter overfor avisa Helsingin Sanomat at de er kjent med anklagen og at det er innledet etterforskning i saken.

Brukere av Playstation og Xbox verden over opplevde store problemer i julehelgen og greide ikke å koble seg opp online.

Ifølge Sky News var det finske datahackere fra gruppen Lizard Squad som sto bak angrepet, og TV-kanalen intervjuet en ung mann som hevdet å ha deltatt.

Mannen, som identifiserte seg som «Ryan», sa at hackingen ble gjennomført for å vise sikkerhetsbrister hos Playstation og Xbox.

Forskningssjef Mikko Hyppönen i det finske datasikkerhetsselskapet F-Secures bekreftet søndag at deres undersøkelser hadde bekreftet at «Ryan» var finsk.

Fortsatt nedetid

På sine egne nettsider melder Playstation at PSN-nettverket fungerer igjen, men flere brukere hevder samtidig at de fortsatt har problemer med å koble seg til nettverket.

Den siste meldingen fra spillselskapets offisielle Twitter-konto kom like før midnatt søndag.

Der ber de brukere som fortsatt ikke klarer å logge seg på, om å restarte konsollen sin og eventuelt tilbakestille maskinen til sine fabrikkinnstillinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder