POPULÆR FESTIVAL: Putte i Parken arrangeres i flere svenske byer i løpet av sommeren, blant annet her i Karlstad. Flere unge jenter skal ha blitt antastet på festivalområdet i går. Bildet er et arkivbilde fra pressesidene til festivalen. Foto: Putte i Parken

Mange unge jenter skal ha blitt antastet på musikkfestival i Sverige

Politiet har mottatt minst elleve anmeldelser om seksuell antasting på en musikkfestival i Karlstad. Samtidig etterforsker politiet to voldtekter på en annen festival.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Sannsynligvis kommer det flere anmeldelser i løpet av dagen, sier vakthavende befal Per-Arne Eriksson i Värmland-politiet til Aftonbladet.

Det er unge jenter som skal ha blitt antastet i publikumsområdet mens artistene på festivalen Putte i Parken har spilt. Festivalen går av stabelen i Karlstad

– Det er bedrøvelig. Patruljene på stedet synes det er for jævlig. Akkurat nå er det kommet inn elleve eller tolv anmeldelser, sier Eriksson.

Les også: Svensk politi tiet om overgrep på festival i Stockholm

Samme modus

I flere av de anmeldte forholdene er det mer enn ett offer.

– Det er unge jenter som er blitt rammet. I enkelte av sakene er de fornærmede under 15 år, sier Eriksson.

Det skal være samme modus i flere av sakene: Jenter som er omringet av en guttegjeng og blitt befølt, enkelte saker skal befølingen ha skjedd under klærne. I enkelte tilfeller skal jentene også ha blitt kysset mot sin vilje.

To unge gutter ble fredag kveld pågrepet etter å ha blitt utpekt som gjerningspersoner. Begge guttene er ifølge politiet enslige mindreårige asylsøkere. De to ble løslatt og tatt hånd om av personell fra det svenske barnevernet.

Ingen av jentene skal ha blitt fysisk skadet.

– Men flere er naturligvis sjokket, sier Eriksson.

Les også: Disse er mistenkt etter masseovergrepene i Köln

Etterforsker voldtekter

Også på Bråvallafestivalen i Norrköping etterforsker politiet flere seksualforbrytelser, ifølge Aftonbladet. Blant annet tre voldtekter:

**En kvinne skal torsdag kveld ha blitt voldtatt ved scenen under en konsert med Zara Larsson. Politiet beskriver hendelsen som en fullbyrdet voldtekt. Ingen er pågrepet i saken.

**En kvinne skal fredag kveld ha blitt voldtatt under konserten til Tenacious D. Politiet har pågrepet en 25 år gammel mann.

**En kvinne skal natt til lørdag ha blitt voldtatt i forbindelse med et toalettbesøk. Så langt er ingen pågrepet i saken.

I tillegg skal det være kommet inn flere anmeldelser på seksuell antasting.

– Slutt

Festivalledelsen har kommentert de siste dagers hendelser:

– Til dere som ikke kan oppføre dere, som ikke kan respektere andre mennesker: Slutt. Slutt å ødelegge. Slutt med å ta dere friheter som dere ikke har, skriver Bråvallafestivalen på Facebook.

Tidligere i år ble det kjent at svensk politi to år på rad har tiet om guttegjenger som forgrep seg på jenter under en ungdomsfestival i Stockholm. Utad ble det sagt at festivalen gikk rolig for seg.

De hemmelige politirapportene ble avslørt av avisen Dagens Nyheter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder