BESØKTE FAMILIEN: Familien med mor Amal Beskiri og far Hassan Habily er i slekt med Ashadi-familien som mistet sønnen sin i angrepet. Tvillingsøsteren holdt lørdag på å våkne fra koma.

BESØKTE FAMILIEN: Familien med mor Amal Beskiri og far Hassan Habily er i slekt med Ashadi-familien som mistet sønnen sin i angrepet. Tvillingsøsteren holdt lørdag på å våkne fra koma. Foto: Kyrre Lien VG

Tvillingbroren (13) drept i terroren – søsteren kjemper for livet

NICE (VG) Faren så livet ebbe ut av sønnen under terroren på strandpromenaden. Nå konsentreres håpet rundt tvillingsøsteren, som har ligget i koma i to dager.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I Nice begynner det travle folkelivet å ta seg opp, men fortsatt er det mye som bærer vitne om torsdagens angrep: blomsterhavet på havnepromenaden, blodsporene i gatene og hullene på inngangsdøren til terroristens leilighet etter at politiet tok seg inn.

For mange er det ikke mulig å spole over grusomhetene, enten de selv var til stedet under angrepet eller de har mistet noen.

Les også: Norsk familie så 11-åring kjempe for livet

Venter på bedre nyheter

En sliten familie kommer ut fra Lenval-sykehuset i Nice. I to dager har de ventet på bedre nyheter om en 13 år gammel jente som har ligget i koma.

– Nå har hun begynt å våkne fra koma. Hun rørte seg, sier Hassan Habily, som likevel ikke vet om hun er helt utenfor livsfare. Som fetter til jentas far blir han filleonkel, men omtaler henne som niesen sin.

FILLEONKEL: Hassan Habily er fetteren til 13-åringens far, men sier at de står nært og at hun er niesen hans. Her har han, kona og barna vært på sykebesøk. Foto: Kyrre Lien VG

De gode nyhetene om at hun nå har begynt å våkne fra koma er et lite lysglimt, men sorgen er bunnløs. Hvis og når hun når bevisstheten, våkner hun til den brutale nyheten om at tvillingbroren ble drept i terrorangrepet.

– Faren var der. Han så sønnen dø på promenaden, sier Habily, og legger til at han ikke vet hvordan det skal gå videre. Faren og sønnen sto hverandre nær.

Kommentar: Heltene i Nice

Konsentrer seg om jenta

– Men nå konsentrer de alt håpet rundt at det skal gå bra med jenta, fortsetter han.

– Noen ganger er virkeligheten verre enn fiksjon.

Les også: Venner av Nice-gjerningsmannens ekskone: – Han var voldelig

Kona hans, Amal Beshkiri, sier det er uholdbart.

– Vi har selv barn. Han var en god gutt, sier hun om 13-åringen.

Blant de minst 84 som ble drept i terrorangrepet, var 10 barn. 30 barn ble sendt til sykehuset med skader etter angrepet, og fem barn er fortsatt livstruende skadet, opplyser sykehuset. Det yngste barnet som ble sendt til sykehuset etter angrepet var bare seks måneder gammelt, opplyser talsperson Stephanie Simpson til nyhetsbyrået AFP.

Saken fortsetter under bildet

TRØST: Den ortodoske presten fader Radu har etter ulykken forsøkt å hjelpe til der han kan. Det verste er å se familiene som lider, sier han. Foto: Kyrre Lien VG

Fra det samme sykehuset går fader Rudy ut, en ortodoks prest som forsøker å hjelpe til der han kan.

– Noen kan vi bare be for

– Det verste er å se lidelsen til familiene, sier han.

Kommentar: Nice-angrepet viser grenseløs feighet

Fader Rudy, som har vært ved flere sykehus etter ulykken, legger ikke skjul på at han møter mange vonde skjebner.

– Noen kan vi bare be for, sier han, og sikter til flere med alvorlige skader.

Les mer: Innbyggere i Nice: – Vi må kjempe mot frykten

De som kom fra angrepet med livet i behold, har bilder og minner de ikke vet hvordan de skal kvitte seg med.

– Jeg så en gutt som lå under bilen. To menn forsøkte å dra ham ut. Jeg ville hjelpe til, men vennene mine sa det var farlig og at vi måtte bort, sier Carole Chantelot.

Vanskelig å glemme

Både hun og vennene klarte seg, men Chantelot tenker stadig på angrepet.

– Hver dag i resten av livet mitt kommer jeg til å be gutten om tilgivelse for at jeg ikke klarte å hjelpe han, sier hun

Hvordan det gikk med ham, aner hun ikke.

VONDE BILDER: Carole Chantelot var vitne til at en gutt ble fanget under hjulene på lastebilen torsdag. Foto: Kyrre Lien VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder