ÅPEN MOT EU: Labour-leder Jeremy Corbyn vil ha ny folkeavstemming om Brexit, og da vil ha gå for å være i EU. Foto: PETER NICHOLLS

Corbyn vil ha ny folkeavstemning om Brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn utfordrer nå Storbritannias neste statsminister til å utlyse ny folkeavstemning om Brexit.

 • Hanne Hattrem
 • Amalie Frøystad Nærø
 • Mina Haugli

Det skriver blant andre Sky News.

Labour-sjefen er tydelig på at han da vil gå for å bli værende i EU. Heller det enn en Tory-avtale som hverken beskytter økonomi eller jobber, skriver han i et brev, ifølge nyhetskanalen.

Corbyn har vært en uttalt motstander av statsminister Theresa Mays fremforhandlende brexitløsninger.

Opplysningene fra Corbyn har kommet frem i et brev til sine partifeller etter han er blitt kritisert for manglende tydelighet i Brexit-prosessen. I brevet skriver Corbyn at neste statsminister bør kunne ha selvtillit nok til å sende Brexit-spørsmålet tilbake til britiske velgere.

Uttalelsen bringer ingen opplysninger om hva Corbyn vil stemme for dersom Labour vil vinne et valg. Corbyn har vært presset av partiveteraner til å bevege politikken i en mer EU-vennlig retning, skriver BBC.

Skal ut 31. oktober

Det er gått nærmere tre år siden Storbritannia stemte for å forlate EU. Storbritannia skulle ha forlatt EU 29. mars, men datoen er utsatt til 31. oktober.

24. juli blir det klart hvem som blir Storbritanias neste statsminister, etter at cirka 160.000 medlemmer i det konservative har stemt over hvem de ønsker som sin leder. Kampen står mellom Boris Johnsen og Jeremy Hunt. Det er Boris Johnson som ligger best an.

I kveld er det direktesendt TV-debatt mellom nettopp Jeremy Hunt og Boris Johnsen. Debatten sendes på engelske ITV klokken 21.00 i kveld, norsk tid.

Mer om

 1. Brexit
 2. Britisk politikk
 3. Storbritannia
 4. Jeremy Corbyn

Flere artikler

 1. May med brexit-bønn til Corbyn

 2. Brexit-forvirret? Dette kan skje nå

 3. Labour forblir nøytrale om brexit frem til ny folkeavstemning er på plass

 4. Dominic Raab ut av kampen om ledervervet hos toryene

 5. Skyhøyt spill om Brexit

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder