POSERER: Medlemmer av den militante gruppen Libyan National Army (LNA), som ledes av opprørsgeneralen Khalifa Haftar, fotografert på vei ut av Benghazi for å støtte styrker i Tripoli, 7. april 2019. Foto: REUTERS/Esam Omran Al-Fetori

Libysk opprørsgeneral angriper Tripoli

Styrkene til den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar sier de har gjennomført de første luftangrepene mot en forstad til Tripoli.

NTB-AFP

Kunngjøringen kom rett etter at styrker som er lojale mot den internasjonalt støttede regjeringen i den libyske hovedstaden, kunngjorde en motoffensiv for å forsvare byen.

Situasjonen i Libya har tilspisset seg etter at general Haftar torsdag innledet en militæroffensiv mot Tripoli og erklærte at han vil innta byen. Fredag tok LNA-militsen hans kontroll over den internasjonale flyplassen i byen.

les også

ICC: Gaddafis sønn kan tiltales for forbrytelser mot menneskeheten

Verdenssamfunnet med FN i spissen er svært bekymret over utviklingen og ber Haftar stanse offensiven, men det viser opprørsgeneralen ingen vilje til.

Søndag begynte USA å evakuere personell som tilhører den amerikanske styrken i Afrika (US Africa Command) fra Libya.

les også

Varsler en ny arabisk vår

Samtidig opplyser Indias utenriksdepartement at alle indiske soldater som inngår i en fredsbevarende styrke som er utplassert i Libya, er sendt hjem fordi situasjonen i landet har forverret seg.

Også FN varsler at de vil trekke ut deler av sitt personell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder