Demonstrasjoner i Beirut i Libanon i november. Foto: Amund Bakke Foss/VG

Libanon har fått ny regjering

BEIRUT/OSLO (VG) Etter tre måneder med omfattende protester, der hundrevis er skadet i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, fikk Libanon tirsdag ny regjering.

Regjeringen ledes av den 60 år gamle professoren Hassan Diab og består av 20 statsråder, de fleste av dem teknokrater med støtte fra landets politiske partier.

President Michel Aoun har godkjent den nye regjeringen, og tirsdag kveld ble navnene på de nye statsrådene lest opp av en talsmann.

– Den nye regjeringen skal anstrenge seg for å møte demonstrantenes krav, sa statsminister Hassan Diab i sin første kommentar etter kunngjøringen.

Tirsdag kveld var VGs reporter på plass foran parlamentet der flere hundre mennesker samlet seg rett etter at den nye regjeringenserklæringen kom.

Demonstrantene er dypt misfornøyd med den nye regjeringen og mener den representerer de samme kreftene som har bidratt til å dra Libanon inn i den dype økonomiske krisen landet nå er inne i.

De roper slagord mot presidenten og den nye statsministeren.

les også

Nær 400 skadd under protester i Libanon

Lørdag ble nesten 400 mennesker skadet under opptøyene og folket skrek etter revolusjon.

Les hele saken: Libanon rakner: «Når folket er sultne, spiser de sine ledere»

Libanon har vært uten regjering siden statsminister Saad Hariri 29. oktober i fjor kunngjorde at han gikk av. Det skjedde etter omfattende protester.

Protestene har siden fortsatt, og det er uklart om den nye regjeringen vil tilfredsstille demonstrantenes krav om omfattende politiske reformer.

Libanon står midt oppe i en økonomisk krise, og landets banker har siden september hatt begrensninger på uttak av dollar. Det har resultert i smadring av minibanker og bankvinduer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder