Lederen i justiskomiteen i Representantenes hus, Jerrold Nadler, ligger i krig med Det hvite hus om Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix

Trump nedlegger forbud mot offentliggjøring av Mueller-rapporten

President Donald Trump forbyr offentliggjøring av den fulle versjonen av Mueller-rapporten om russisk innblanding i valget.

  • NTB-DPA-AP

Artikkelen er over ett år gammel

En sladdet versjon er tidligere presentert av justisminister William Barr, men demokratene har krevd å få den hele og fulle rapporten, samt underliggende dokumentasjon, til gjennomlesning.

Kravet er framsatt av justiskomiteen i Representantenes hus.

Nå bruker Trump en spesiell myndighet han har som landets øverste leder, og stanser offentliggjøringen av den samlede rapporten.

les også

Skattestrid i Kongressen: Nekter å frigi Trumps selvangivelser

Visejustisminister Stephen Boyd sier at departementet skrinlegger videre dialog med justiskomiteen om rapporten. Komiteen er samlet for å vurdere om justisminister Barr skal stevnes for å ha utvist ringeakt for de folkevalgte ved ikke å ha gitt dem tilgang til hele rapporten.

Dette har provosert Det hvite hus, og talskvinne Sarah Sanders beskyldte onsdag komitéformann Jerrold Nadler for maktmisbruk. Hun sa at president Trump, på anmodning fra Justisdepartementet, ikke hadde noen annen utvei enn å bruke en presidentordre for å få stanset offentliggjøringen.

les også

USAs justisminister forsvarer håndtering av Mueller-rapporten

Nadler bruker store ord om tautrekkingen og mener håndteringen av kravet fra Representantenes hus har utløst en konstitusjonell krise. Til CNN sier Nadler at presidenten nekter å rette seg etter amerikansk lov når han holder tilbake opplysninger for Kongressen.

Mer om

  1. Donald Trump
  2. Amerikansk politikk
  3. Etterforskning

Flere artikler

  1. Mener Mueller-rapporten kan bli verre for Trump enn først antatt

  2. USA-forsker om Mueller-rapport: Virker som det er nok til riksrett

  3. Mueller har sagt ja til å forklare seg i åpen høring

  4. Professor om Mueller-rapporten: Frykter viktig informasjon blir sladdet

  5. Trump om spesialetterforsker Mueller: – Jeg er fortapt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder