PROTEST: Spillere fra Indianapolis Colt knelte da nasjonalsangen ble spilt før kampen mot Cleveland Browns tidligere denne uken. Foto: Reuters

NFL ut mot Trump-bråket: – Spillernes budskap drukner

NFLs talsmann sier at beskjeden fra spillerne som går ned på kne når nasjonalsangen spilles før kampene, drukner i en politiske storm.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Poenget har blitt overtatt av politiske krefter, sier NFLs talsmann Joe Lockhart.

Han refererer til president Donald Trumps kritikk av ligaen, eierne av lagene og spillerne som kneler.

Anders Giæver kommenterer: Trumps fotballdribling

Hundrevis av NFL-spillere, trenere og eiere har de siste dagene sluttet seg til en lydløs protest mot Trumps krav om at klubbene må sparke spillere som ikke står oppreist når den amerikanske nasjonalsangen fremføres. Forrige helg gikk ikke engang lag som Pittsburgh, Seattle og Tennessee på banen før etter at nasjonalsangen var spilt.

Amerikanske medier: Derfor angriper Trump NFL-stjernene

Les også: NHLs største stjerne takker ja til Trump–invitasjon

Det hele startet i fjor da den afroamerikanske San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne under nasjonalsangen. Bakgrunnen var særlig politiets behandling av minoriteter.

Trump mener NFL-eierne er redde for spillerne, og sa i et TV-intervju torsdag at han synes det hele er skammelig. Og Trump mener de aller fleste er enige med ham i det.

Bakgrunn: Trump ber om NFL-boikott etter antirasisme-protester

Lockhart mener spillerne er under angrep og at budskapet er i ferd med å bli glemt.

– Det er viktig å forstå hva de snakker om og hva dette handler om. Man må se at dette ikke bare handler om politikk, sier NFL-talsmannen, og fortsetter:

– NFL-spillerne er menn med karakter, mange av dem er ledere i deres samfunn. De er patriotiske. De forstår at deres posisjon kan brukes til å gjøre verden til et bedre sted.

Lockhart sier også at det ikke vil komme noen restriksjoner mot å demonstrere i framtiden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder