Stort passasjerfly landet uten hjul i Polen

Pilotkollega: - Denne manøveren var fenomenal

(VG Nett) Et fly med 230 personer om bord måtte tirsdag ettermiddag nødlande i Warszawa. Ingen personer skal ha kommet fysisk til skade.

Boeing 767-flyet var på vei fra Newark-flyplassen utenfor New York til den polske hovedstaden, men fikk problemet med landingshjulene på grunn av et strømbrudd, ifølge polske TVN24.

I over en time sirklet flyet rundt Frederic Chopin-flyplassen, uten at de fikk hjulene ut. I løpet av denne tiden fikk de også dumpet drivstoff fra flyet.

VGTV: Se nødlandingen i Polen her

Videobilder fra landingen viser at flyet sklir langt, men tilsynelatende kontrollert på buken. Ifølge Reuters var flyplassen stengt for all annen trafikk, og alle nødetater var i høy beredskap. Flystripen var spesielt preparert for nødlandingen, med skum lagt ut.

Saken fortsetter under bildet.

VELLYKKET NØDLANDING: Her har Boeing-flyet fra det polske selskapet LOT landet uten landingshjulene ute. Det gikk bra. Foto: REUTERS


Bildene viser at det slår ut flammer fra området ved den ene motoren, men dette ble effektivt slukket av redningsmannskapene.

Ifølge CNN landet flyet klokken 14.40 i ettermiddag. En talskvinne ved den internasjonale flyplassen i Warszawa opplyser ifølge den amerikanske TV-kanalen at ingen mennesker ble skadet i nødlandingen.

Pilotene ombord i flyet fra det polske selskapet LOT hylles for en fremragende nødlanding.

- Denne manøveren var fenomenal. Men jeg trodde aldri at det skulle ende annerledes. Jeg visste det ville ende godt, sier pilotkollega Peter Lipinski til TVN24.

Hendelsen skjer en snau uke etter at et fly fra Iran Air på nærmest perfekt vis klarte å lande et passasjerfly uten nesehjul ute.

VGTV: Se nødlandingen her

Redningsmannskapene sto klare og ventet på flyet. Her jobbes det for å forhindre brann etter at flyet stoppet opp. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder