FLYR OVER: Et amerikansk Blackhawn-helikopter skyter flares mens det flyr over Kandahar-provinsen sør i Afghanistan fredag. Foto: AFP

NATO drepte sivile i Afghanistan

Minst sju afghanske sivile, blant dem tre barn, ble fredag drept i et NATO-angrep i Helmand-provinsen sør i Afghanistan, ifølge guvernøren i Helmand.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

NATO opplyste lørdag at sivile var blitt drept og såret i et luftangrep mot to kjøretøy, men ga ingen detaljer om antallet.

I en uttalelse fra provinsguvernøren heter det at to menn, to kvinner og tre barn mistet livet i angrepet på det ene kjøretøyet. Ytterligere fem ble såret.

ISAF-styrken beordret fredag et luftangrep mot to kjøretøy som den antok fraktet en Taliban-sjef og hans kolleger. Etter angrepet ble det klart at kjøretøyene transporterte sivile, opplyser NATO.

- Afghanske sivile ble drept og såret i Naw Zad-distriktet i Helmand-provinsen fredag, opplyser ISAF i en uttalelse lørdag, og legger til at det er startet en gransking av hendelsen.

Tidligere i mars ble ni mennesker, som afghanske tjenestemenn sa var barn som samlet ved, drept i et NATO-angrep nær grensen til Pakistan.

Ifølge FN økte antallet sivile tap i Afghanistan med 15 prosent i fjor. Opprørere skal ha ansvar for tre firedeler av drapene på sivile.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder