POSITIV: Senator Lisa Murkowski fra Republikanerne mener et klimaforlik nærmer seg. Foto: AP

Øyner håp for klimaforlik i USA

Den republikanske senatoren Lisa Murkowski tror USA er kommet til et veiskille i klimapolitikken. Håpet vokser nå om et forlik i Senatet.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I forrige uke skrev den demokratiske senatoren John Kerry og hans republikanske kollega senator Lindsay Graham en kronikk i avisa The New York Times der de skisserte opp et mulig klimaforlik.

Dette kan bli et vendepunkt i klimadebatten, mener senator Lisa Murkowski fra Republikanerne.

- De skrev en kronikk, ikke et lovforslag, og jeg mener det er mye som kan bli forbedret. Men etter min mening er det rammeverket de la fram i disse 1.000 ordene, allerede bedre enn den politikken Representantenes hus prakket på oss over 1.400 sider, sier hun i en pressemelding.

Hun sikter til klimaloven som ble vedtatt i Representantenes hus tidligere i år. Demokratene har nå lagt fram et lignende lovforslag i Senatet, men det er usikkert om de klarer å samle støtte fra nok senatorer til å få det vedtatt.

Murkowski signaliserer nå at hun kan være villig til å godta klimaloven dersom den sikrer en nasjonal satsing på atomkraft og oljeproduksjon. Hun påpeker også at energiprisene må holdes nede, og at klimapolitikken må utformes slik at den ikke truer den økonomiske veksten.

- Jeg vil ha et åpent sinn i denne prosessen, sier hun. (

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder