Kronprinsesseparet mintes ofrene

STOCKHOLM/OSLO (VG) Kronprinsesse Victoria og prins Daniel besøkte i formiddag stedet der fire personer ble meid ned og drept av en lastebil fredag ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var et tydelig preget kronprinspar som la ned blomster ved sperringene utenfor kjøpesenteret Åhlens i Stockholm sentrum. Victoria gråt åpenlyst.

– Det svenske samfunnet bygger på en enorm tillit og en felleskap. Vi vil gå styrket ut av dette, på et vis, sa kronprinsessen til Aftonbladet.

Overfor avisen beskriver kronprinsessen det som har skjedd som «en enorm sorg og tomhet».

På spørsmål om hvordan det svenske samfunnet skal gå videre etter angrepet, svarte kronprinsessen «sammen».

STERKT PREGET: Det svenske kronprinsparet la i dag ned blomster utenfor Åhlens city. Foto: Torstein Bøe NTB scanpix

Stockholm er fortsatt i unntakstilstand. Deler av sentrum er sperret av. Det er stille og rolig. Mange som har møtt opp ved sperringene er tydelig preget. Et ektepar sier til VG at de er kommet for å vise sin sympati med ofrene - og for å vise at terroristene ikke vil vinne. Drottninggatan er stengt, men mange av butikkene og kafeene i området rundt holder åpent som vanlig.

Mange har kommet for å legge ned blomster ved sperringene foran kjøpesenteret Åhléns City. Foreldre kommer sammen med barn. Flere tenner lys. Samtidig er det mye politi i området. På bakken ligger fortsatt rester etter det kraftige sammenstøtet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder