GÅR VIRALT: Flere internasjonale medier har skrevet lange saker om opptøyene i Stockholm mandag kveld. Foto: P-O Sännås, AFTONBLADET

Rinkeby-opptøyene i Sverige går verden rundt

Etter at Donald Trump nevnte Sverige i en tale, har de internasjonale mediene begynt å følge med på opptøyene i Rinkeby.

Malene Emilie Rustad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

På mandag kveld løsnet politiet varselskudd da flere ungdommer begynte å kaste steiner mot dem i Rinkeby i Stockholm. En fotojournalist ble blant annet skadet under opptøyene. Saken er skrevet om i blant annet The New York Times, CNN og i Associated Press.

New York Times skriver at opptøyene i Stockholm har tildratt seg oppmerksomhet etter presidentens uttalelser og omtaler saken i en lang artikkel.

Bakgrunn: Trump om hendelsene i Sverige.

– Må holde landet trygt

CNN skriver at opptøyene kommer dager etter den amerikanske president Donald Trump sier at den høye kriminaliteten skyldes immigranter i Sverige.

Donald Trump siktet til hendelsene i Stockholm under en tale på lørdag i Florida hvor han snakket om innreiseforbundet i USA.

– Vi må holde landet vårt trygt. Se hva som skjer i Tyskland, se hva som skjedde i Sverige i går. De tok inn store mengder, de har problemer som aldri før, sa Trump.

Leste du? Politimann om Fox-innslaget: – Fullt av feil.

Krevde svar

Etter talen krevde svensk UD svar på hva presidenten mente da han viste til hendelsen. Trumps utspill skapte stor forvirring og Svensk Sikkerhetspoliti måtte understreke at det ikke hadde skjedd noe spesielt.

Det hvite hus uttalte senere at presidenten snakket om økende kriminalitet og ikke en spesifikk hendelse.

To dager etter talen og medias dekning av hendelsene kom Donald Trump med en tweet hvor han igjen kritiserer Sveriges innvandringspolitikk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder