DREPT: Toårige Lane Graves ble angrepet av en alligator da han var på ferie i Disney World. Nå viser obduksjonen at han døde av drukning og traumer mot kroppen. Foto: Handout Reuters

Foreldrene til to-åring som ble tatt av alligator: – Ord kan ikke beskrive sjokket

Mens hoteller i nærheten advarte gjestene sine mot alligatorer i innsjøen, skal Disney World kun ha advart om dypt vann.

  • Monica Flatabø

Artikkelen er over fire år gammel

– Ord kan ikke beskrive sjokket og sorgen familien går gjennom etter tapet av vår sønn, sier foreldrene Matt og Melissa Graves i en uttalelse, ifølge Daily Mail.

Lane (2) ble brutalt drept i Disney World denne uken da han ble angrepet av en alligator. Faren prøvde desperat å kjempe mot dyret, men klart ikke å forhindre at sønnen ble dratt ut i vannet. Senere ble gutten funnet død, knappe 15 meter fra vannkanten på to meters dybde. Nå viser obduksjonen at Lane døde av drukning og skader mot kroppen.

Advarte om dypt vann

Mens hoteller i nærheten advarte gjester om alligator-faren, skal Disney World ikke skal ha gjort det samme. Et skilt ved innsjøen der to-åringen ble angrepet sier kun: «Brådypt. Ingen svømming». Men det står ingenting om rovdyr i vannet. Lane (2) lekte i vannkanten da alligatoren angrep ham trakk ham ut i vannet. Den lille familien fra Nebraska var på ferie i Orlando da tragedien inntraff.

Millionsøksmål

Etter at Disney nå bekrefter at de vil sette opp tydelige advarsler om fare for alligator-angrep i området der gutten døde, går familien offentlig ut med en uttalelse der de sier at de er knust og ber om ro i en svært vanskelig tid. Orlando-advokaten Matt Morgan mener tragedien vil resultere i et flere millioner stor søksmål mot Disney.

– Dette er alle foreldres mareritt og det er hjerterått å tenke på at denne tragedien kunne vært unngått, sa Morgan til Times of London.

Strender stengt

Morgan sier det blir viktig å få på det rene hva Disney visste om alligator-faren i området og om selskapet har tatt ansvar for å beskytte gjestene sine godt nok. Han påpeker at gjester tidligere hadde matet alligatorene på stranden der gutten ble angrepet.

– Det er helt naturlig at alligatorer vil komme tilbake, hvis det vet at de blir matet, sier Morgan.

Alle strender, inkludert the Grand Floridian's har vært stengt siden torsdag.

Mer om

  1. Disney
  2. USA
  3. Dyr

Flere artikler

  1. Lane (2) ble drept av alligator

  2. Far forsøkte desperat å befri sønnens hode fra alligatormunnen

  3. Disney World kjemper mot alligatorer

  4. Mor kjempet mot puma for å redde sønnen

  5. Disney: Her kan du spare inn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder