MISS MEXICO: Yamelin Ramirez Cota er Mexicos regjerende miss. Her er hun i Miss World-finalen i Sanya i Kina i desember. Foto: Str AFP

Mexicos missegeneral likvidert

LOS ANGELES (VG) Miss World Mexico-sjefen kronet en ny miss i kartellstaten Sinaloa, like etter ble han skutt og drept.

  • Camilla Bjørn

Artikkelen er over tre år gammel

Missegeneral Hugo Rubén Castellanos Jiménez (39) ble funnet i bagasjerommet på sin egen Jeep Cherokee med ett skudd i hodet.

Drapet skjedde forrige helg, få timer etter at Castellanos Jiménez hadde kåret Melissa Carolina Lizárraga til Miss Sinaloa i en delstatskåring som fant sted i hovedstaden Cluiacan.

Mexicos regjerende Miss World-kandidat er Yamelin Ramírez Cota (22), som representerte landet i finalen i China ifjor.

Les også: Mexicansk modell henrettet foran familiemedlemmer

¡Lamentable! Asesinan al director de Miss World en México https://t.co/I1a6LEVRAK https://t.co/Pl3IA24Z5O

Kidnappet av maskerte menn

Hugo Rubén Castellanos Jiménez hadde feiret med venner og kjente på en av byens bedre utesteder til tidlig søndag morgen. I 4-tiden satte dro han videre med noen venner til en restaurant for nattmat, melder Washington Post.

Ifølge lokale medier ble følget stoppet ved et improvisert checkpoint av maskerte menn med våpen. De beordret vennene til missegeneralen ut av bilen, for så å kjøre av gårde med 39-åringen ifølge La Pared Noticias.

I 7-tiden ble bilen funnet av politiet forlatt på et gatehjørne.

Ifølge Washington Post utelukker ikke politiet en kobling mellom drapet og missekåringen. Mexicanske missekåringer har i mange år blitt koblet tett til landets narkokartell og kriminielle grupper.

39-åringen begynte som sjef for landets missekonkurranse i mai, vinneren av de regionale konkurransen skal delta i en rikskonkurransen om sjansen til å representere Mexico i Miss World.

«I går kronet han meg, i dag er han ikke her», skrev Miss Sinaloa i en oppdatering på Facebook etter drapene.

«El Chapo» gift med missedronning

Delstaten Sinaloa er hjem til Mexicos største narkokartell, Sinaloa-kartellet som ledes av fengslede Joaquín «El Chapo» Guzmán.

Se også: Slik ble narkobaronen «El Chapo» pågrepet

Enkelte karteller «sponser» kandidater, mens andre er kjærester eller gift med kartellmedlem. Blant annet er El Chapo gift med den tidligere missedronningen Emma Coronel.

Sinaloa har hatt en kraftig økning i krimstatistikken det siste halvåret, melder Vice. Med El Chapo i fengsel er Sinaloa-kartellet sårbare for angrep, konkurrerende karteller kriger nå om deres territorier.

Den organiserte kriminaliteten i Mexico har fortsatt å skape overskrifter i sommer. Forrige uke ble en mexicansk borgermester arrestert for massedrap på ti mennesker.

Offisielle tall fra Mexico viser i 55 mennesker er blitt drept i snitt hver dag hittil i år, dette er en økning på 11 prosent fra i fjor.

Tidligere i sommer slapp Amnesty en nedslående rapport på hvordan kvinner rammes av narkotikakrigen. Her kommer det frem at kvinner anses som lett bytte for å få opp arrestasjonsstatikken, og utsettes for tortur og voldtekt av myndighetspersoner i politi og militæret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder