STORT POLITIOPPBUD: Erdogan Ileri (36) fra Oslo forteller om kaotiske scener i den tyrkiske byen Istanbul natt til lørdag. Et enormt politikorps er tilstede i byen etter at det meldinger om at militæret, eller deler av militæret, hadde gjennomført et statskupp. Foto: Privat

Kuppforsøket i Tyrkia: Norske Erdogan (36): – Spent på hva dette fører med seg

Stengte sosiale medier, portforbud og totalt kaos hersker i den tyrkiske hovedstaden Ankara fredag. I landets største by Istanbul skal militæret ha beleiret statskanalens lokaler.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Oslo-borgerne Erdogan Ileri (36) og hans kjæreste Belkis Ven (32) befinner seg i Istanbul, og forteller om svært dramatiske scener som utspiller seg i byen.

– Det er fly og helikoptre i luften, og politi overalt i gatene. Militæret skal ha overtatt statskanalen TRT, hvor det nå sendes en melding om at er blitt gjennomført et statskupp i landet. Vi er spent på hva dette fører med seg, sier Ileri.

Dette skjer mens meldingene tikker inn om at en fraksjon innad i militæret hevder å ha tatt fullstendig kontroll over administrasjonen i landet.

Er du i Ankara eller Istanbul? Ta kontakt med VGs journalister!

(Artikkelen fortsetter under videovinduet!)

– Ubehagelig

Ileri forteller at paret kom til byen i dag, og ble møtt av store politistyrker.

– Vi kom inn til Istanbul i dag og ble møtt av et enormt politioppbud. Vi har fått beskjed om å holde oss på hotellet, og hele situasjonen er veldig ubehagelig.

Det er innført portforbud, og både Bosphorus- og Faith Sultan Mehmet-broen skal være stengt for trafikk fra Asia til Europa.

Alle flyginger fra Istanbuls hovedflyplass Atatürk er kansellert, og det kommer også ubekreftede meldinger om at det er full stopp for alle flyginger ut av landet, skriver Sky News.

**Ved midnatt natt til lørdag meddeler utenriksdepartementet at de fraråder alle nordmenn å reise inn til Tyrkia. Det er også blitt opprettet krisestab i kjølvannet av hendelsen.

(Artikkelen fortsetter under billedvinduet)

STÅR I STAMPE: Trafikkork på Bosphorus-broen i Istanbul som kobler sammen Europa med Asia. Turkisk militæret holder stand, og hindrer trafikken Foto: Reuters

– Folk har tatt til gatene

VG har også vært i kontakt med en tyrkisk kvinne som bor like utenfor byen, og hun forteller at folk demonstrerer i gatene.

– Jeg bor et lite stykke unna de sentrale områdene, men det er en rekke mennesker som har tatt til gatene og marsjerer mot militæret, mens de roper slagord som støtter den sittende regjeringen.

Hun forteller at Facebook, Twitter og andre sosiale medier er stengt, og at tyrkerne nå forsøker å komme seg rundt sperringene for å få informasjon.

– Vi har også sett at militæret, eller deler av militæret (red.anm.), har tatt over statskanalen TRTs sine lokaler, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder