GODT GIFT: Tony og Cherie Blair har vært mann og kone siden 1980. Cherie er ofte med når mannen drar ut på oppdrag. Foto:Sang Tan,Pa Photos

Tony Blair får festrefs

Mens krigen herjer i Gaza, sitter Tony Blair trygt hjemme i Storbritannia. Midtøsten-kvartettens spesialutsending tar seg også tid til fest og moro – og nå får han saftig kritikk av en britisk avis.

 • Line Orfjell

Artikkelen er over seks år gammel

Tony Blair – som blir regnet som en av Midtøstens viktigste fredsmakere – er fortsatt hjemme på britisk jord. Kona hans, Cherie Blair, fyller 60 år i slutten av september, og like før helgen ble jubilanten feiret med brask og bram.

Tony Blair burde prioritert annerledes, mener avisgiganten Daily Mail - som påpeker at dødstallet på Gazastripen stadig stiger. I skrivende stund har den britiske avisen fått nesten 1.000 kommentarer på sin rasende toppartikkel, og mange av dem er kritiske.

«Dette paret eier ingen skam», skriver en av leserne.

Dyr moro

UNDERHOLDT: Komiker Bobby Davro fikk gjestene til å le - blant annet ved å parodiere Tony Blair selv. Foto:Jmab/vmab,wenn.com

Blair-parets bursdagsfest var ikke av det beskjedne slaget: Daily Mail anslår at feiringen må ha kostet opp mot 50.000 pund, noe som tilsvarer over 500.000 norske kroner. Ekteparet hadde bestilt to kjente dansere fra BBC-programmet «Strictly Come Dancing», som underholdt gjestene med selskapsdans. Komiker Bobby Davro var også leid inn for anledningen.

Festen ble holdt i Blair-parets staselige eiendom i Buckinghamshire, og nærmere 150 av parets venner kom for å feire den kommende 60-årsdagen. Gjestelisten inneholdt flere kjente navn: Både politikere, velstående forretningsmenn og TV-kjendiser hadde tatt turen for å hylle jubilanten.

- Vil dra ved behov

Noen av kjendisene foreviget festen i sosiale medier, og Daily Mail har fått tak i flere av disse fotografiene. Den britiske avisen har dessuten snakket med en av gjestene, som mente at bursdagsfeiringen var en suksess.

- Men Blair burde vel vært i Midtøsten nå. Hva har han egentlig gjort for Midtøsten?, undret den anonyme kilden.

Daily Mail viser til at John Kerry, som er USAs utenriksminister, dro til Jerusalem tidligere denne uken – i et håp om å presse israelerne og palestinerne til å godta en langsiktig våpenhvile. Det samme gjorde FN-sjef Ban Ki Mon. Tony Blair tilbragte én dag i Kina, før han reiste hjem til konas bursdagsfest.

En av Blairs talsmenn avviser Daily Mails kritiske påstander:

- Tony ble underrettet om den pågående krisen mens han var i Kina. Han har tilbragt ti dager i Midtøsten tidligere, og vil returnere dit med én gang det er behov for det.

Tony Blair har vært spesialutsending for Midtøsten-kvartetten – som består av USA, Russland, FN og EU – siden 2007, da han gikk av som Storbritannias statsminister.

Les også

 1. Den humanitære våpenhvilen i Gaza er i gang

  Hamas godtar en tolv timer langs humanitær våpenhvile på Gazastripen fra lørdag morgen. Den startet klokken 7 norsk tid.
 2. Store tap i Gaza i natt: Graver frem døde familiemedlemmer

  Rett før den planlagte våpenhvilen mellom Hamas og Israel…
 3. Her er Midtøstens fredsmakere

  Mens kampene raser i Gaza, har Egypt og den…

Mer om

 1. Midtøsten
 2. Storbritannia

Flere artikler

 1. Mail on Sunday: – Blair sa ja til Irak-krig et år før invasjonen

 2. Blair angrer ikke på Irak-krigen

 3. Søster til britisk soldat raser mot Tony Blair etter Irak-rapport: – Verdens verste terrorist

 4. Skatteparadis: Loven er på den lurvete moralens side

 5. 250.000 krever hans avgang: Varsler uttalelse fra omstridt Johnson-rådgiver

Fra andre aviser

 1. - Blair gir seg som Midtøsten-utsending i juni

  Aftenposten
 2. I dag har alle vennene vendt ham ryggen

  Fædrelandsvennen
 3. Blair tror Gaza-forhandlingene vil føre fram

  Aftenposten
 4. Krigshisserne avkledd

  Bergens Tidende
 5. Bløffmaker til Arendal

  Aftenposten
 6. Anklager Blair for usannheter om Syria

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no