BRANT NED: Lagerlokalet i Foshaga er nummer 14 i rekken av tiltenkte asylmottak som har brent ned - bare på fire uker. Foto: DAVID Hårseth , Dagsmedia

Ny asylbrann i Sverige

Et tiltenkt asylmottak i Sverige brant ned til grunnen i natt, melder Aftonbladet.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Redningstjenesten fikk melding om brannen i et lagerlokale i Forshaga i Värmland klokken 01.12 i natt. Ved 7-tiden holdt de fortsatt på med etterslukking.

Plassen er nå avsperret og politiet venter på tekniker.

Lokalet var under vurdering som et mulig bosted for asylsøkere som kommer til landet. Ingen personer ble skadet, men hendelsen blir etterforsket som en mordbrann.

– Vi har gjort avsperringer og kommer til å utrede brannårsaken, men på nåværende tidspunkt vet vi ikke hvordan den har startet, sier Morgan Connedal, vakthavende ved politiet i Värmland til Aftonbladet.

Les også: Frykter asylbranner i Norge

Dette er den 14. asylbrannen i Sverige på fire uker. VG har gått gjennom alle de rapporterte brannene på svenske asylmottak siden juni i år , og laget oversikten under. Her kan du klikke deg gjennom hendelsene, brann for brann.

Felles for alle brannene: De er bekreftet påsatt eller etterforskes som mordbrann. Brannen i natt er den 21. siden i juni - og 14 den siste måneden, viser VGs oversikt.

Ordfører etter asylbranner: – Skal aldri la de brune kreftene vinne

Boligkrise

Som følge av alle asylbrannene har politiet skjerpet sikkerheten flere steder i landet.

– Det er svært urovekkende, og vi ser alvorlig på det. Men vi gir ikke opp å starte nye mottak, staten kan ikke la seg skremme av dette, har Mikael Ribbenvik hos Migrasjonsverket tidligere uttalt til Dagens Nyheter.

Flyktningkrisen: Ikea blir utsolgt for varer

Svenske myndigheter har varslet om en akutt mangel på boliger for asylsøkere, mens tallet på nye asylsøkere er oppe i rundt 9.000 i uka.

Krisen er så alvorlig at den svenske migrasjonsministeren Morgan Johansson tidligere denne uka slo fast at Sverige ikke lenger kan garantere husly til alle flyktningene som kommer til landet.

Svenske myndigheter anslår at totalt mellom 140.000 og 190.000 vil ha søkt asyl i Sverige innen året er omme, en femdel av dem enslige mindreårige. Neste år lyder det foreløpige anslaget på inntil 170.000.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder