DREPTE 149: Massedrapsmannen Andreas Lubitz (27) var en ivrig maratonløper. Her er han avbildet under løpet «Airport Hamburg». Foto:TEAM MUELLER,AFP

Foreldrenes siste hilsen til dødspiloten Lubitz

BERLIN (VG) Dødspiloten Andreas Lubitz (27) ble gravlagt i hjembyen Montabaur i Tyskland lørdag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

24. mars i år drepte Lubitz drepte 149 mennesker da han låste cockpit-døren og styrtet et Germanwings-fly, på vei fra Barcelona til Düsseldorf, ned i de franske alpene.

Gravplassen i den lille byen Montabaur, sørvest i Tyskland, vil vekke sterke reaksjoner hos mange. Spesielt de som mistet sine nærmeste i flystyrten. Foreløpig er det bare et enkelt trekors på stedet med kallenavnet til avdøde: «Andy», men dette skal snart erstattes av en gravstein, skriver avisen Bild.

Etterforskere:Slik øvde han på dødsstyrten

«Med kjærlighet»

Under korset ligger det røde og hvite roser sammen med de siste hilsningene fra familie og venner:

«Du blir i våre hjerter. Med kjærlighet, mamma og pappa», står på minnekransen fra foreldrene.

«De beste øyeblikkene i livet er korte, men minnene er evige og sporene etter deg lever videre gjennom tanker, bilder og øyeblikk. Det gjør meg glad, det gjør meg trist og det gjør at jeg aldri glemmer deg», skriver kjæresten til Lubitz.

Under helgens begravelse var hele gravlunden sperret av slik at familien kunne sørge i fred. Sivile polititjenestemenn bevoktet området.

De siste minuttene:«Åpne opp den jævla døren!»

Den franske etterforskningen har konkludert med at Andreas Lubitz oppsøkte 41 leger i løpet av fem år. Bare den siste måneden før tok med seg 149 mennesker i døden, var han i kontakt med syv leger. Ifølge Brice Robin, som er statsadvokat i Marseille, var han bekymret for å miste synet. Han skal ha hatt en alvorlig depresjon og vært psykotisk.

Etterforsker andre

Flere av legene som er avhørt av tyske etterforskere, har forklart at Lubitz klaget over at han bare hadde 30 prosents syn, så lysglimt og led av angst som førte til søvnproblemer. I henhold til tysk lov har imidlertid legene taushetsplikt overfor arbeidsgiver, men vurderingen av dette er et sentralt punkt i den franske etterforskningen.

Franske myndigheter undersøker om noen av dem som har hatt kontakt med Lubitz kan være ansvarlig for uaktsomt drap.

Alice lette etter klær:Gjorde det avgjørede Germanwings-funnet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder