VARSLER MULIG VALG-BOMBE: WikiLeaks skal legge frem nye Clinton-dokumenter før valget. Her er Clinton fotografert under et valgmøte i Camden County College. FOTO: THOMAS NILSSON/VG Foto: Thomas Nilsson VG

Assange varsler Clinton-avsløringer før valget

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange varsler at det før USA-valget 8. november skal legges fram til nå ukjente dokumenter som berører Hillary Clinton og som kan være av stor betydning for valget.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

WikiLeaks-teamet finkjemmer tusenvis av sider med materiale, opplyser Assange til Fox News.

Assange, som siden 2012 har bodd på den ecuadorianske ambassaden i London for å hindre å bli utlevert til Sverige og USA, varsler at Clinton-relaterte dokumenter skal legges fram før valget og at de vil være av stor betydning.

– En rekke dokumenter fra flere institusjoner med tilknytning til Clintons valgkamp har avdekket noen ganske uventede vinkler, som er ganske interessante, noen av dem til og med underholdende, sier Assange.

Clinton: – Epost-bråket påvirker ikke valgkampen

Han lover at dokumentene «definitivt» skal legges fram før valget 8. november. På spørsmål om han tror de varslede lekkasjene kan endre valgets utfall, sier han:

– Jeg mener dette er av stor betydning. Det avhenger av hvordan det slår ut i offentligheten og i mediene, sier Assange.

Uttalelsen fra Assange kommer bare dager etter at det ble kjent at FBI har funnet flere tusen nye dokumenter som presidentkandidaten ikke har utlevert. Ifølge Washington Post er det snakk om rundt 15 000 dokumenter. Innholdet i disse er foreløpig ikke kjent.

For kort tid siden ble det kjent at FBI har utlevert etterforskningsdokumenter om Hillary Clintons bruk av privat epost til hennes motstandere i kongressen

Republikanere i Representanenes hus har bedt om innsikt i FBIs etterforskningsmateriale helt siden organisasjonen lot presidentkandidaten slippe unna med kritikk.

Mer om

  1. USA-valg 2016
  2. Wikileaks
  3. Hillary Clinton

Flere artikler

  1. FBI har funnet 14.900 nye Clinton-dokumenter

  2. Nye Wikileaks-dokumenter: Ba donorer om å betale for Clinton-taler

  3. E-poster antyder at pengegivere fikk spesialbehandling av Clinton

  4. Clinton-kampanjen beskylder Trump for Wikileaks-lekkasje

  5. Nå skal motstandere kontrollsjekke Clintons epost-sak

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder