SIKTET FOR DRAP:Ifølge en russisk menneskerettighetskomité hadde Zaur Dadajev flere synlige merker på kroppen, og de tror at hans tilståelse knyttet til drapet på Boris Nemtsov er avsagt under tortur. Foto:Philipp Kireev,Afp

Mener Nemtsov-tilståelse ble gitt under tortur

Tsjetsjeneren Zaur Dadajev ble trolig torturert før han tilsto å ha drept Putin-kritikeren Boris Nemtsov, ifølge en russisk
menneskerettskomité.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den tidligere tsjetsjenske soldaten Zaur Dadajev er siktet for drapet på den tidligere russiske visestatsminister og opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov, som ble funnet skutt og drept i Moskva for drøyt en uke siden.

Zadajev skal ha erkjent handlingene etter tortur, ifølge et russisk menneskerettskomité. Det melder nyhetsbyrået AFP.

- Det er grunn til å tro at Zaur Dadayev tilsto under tortur, sier Andrei Babushkin, som er medlem av komiteén, onsdag.

Sår på kroppen

Babushkin sier også til nyhetsbyrået at han hadde sett en rekke sår på kroppen til Dadajev etter at han besøkte ham på cellen sin tirsdag.

Ifølge nyhetsbyrået AP fortalte en dommer under lørdagens høring at Dadaev hadde innrømmet drapet. Likevel uttalte Dadaev i avisen Moskovsky Komsomolets, tirsdag at han ikke var skyldig. Avisen siterte ham mens han fortalte rettighetsaktivister som besøkte ham i fengselet at han ikke hadde fått sjansen til å erklære seg uskyldig.

LES OGSÅ: Ingen tro på troverdig Nemtsov-etterforskning

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder