EGG: Indiske barn plukker opp egg som er kastet i frykt for fugleinfluensa. Foto: EPA

Fugleinfluensa sprer seg i India

Det til nå verste utbruddet av fugleinfluensa i India har spredd seg til to nye distrikter øst i landet, deriblant til et område i nærheten av storbyen Calcutta.

Artikkelen er over 12 år gammel

Tjenestemenn i delstaten Vest-Bengal, hvor det fryktede H5N1-viruset brøt ut, har kjempet for å forhindre at det skulle spre seg, men fugleinfluensaen har nå nådd 11 av delstatens 19 distrikter.

Arbeidet for å slakte opptil 2 millioner fugler er blitt svært forsinket både av langdrygt byråkrati, mangel på kvalifisert personell, uvitenhet blant landsbybeboere og dårlig vær.

Rundt 1,3 millioner fugler, i all hovedsak kyllinger, er slaktet de siste ti dagene. Slaktingen av fugler som kan være smittet, vil fortsette i helgen, opplyser lokale myndigheter.

Utbruddet har fram til nå vært konsentrert i landbruksområder, men det fryktes nå at smitten vil spre seg til Calcutta, en av Indias største byer med 14 millioner innbyggere.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) har 221 personer verden over mistet livet etter å ha blitt smittet av fugleinfluensa. Det skal en del til for at mennesker blir smittet av viruset, men eksperter frykter at det skal endre seg slik at det lettere smitter fra menneske til menneske.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder