Norsk student savnet i Frankrike

En språkstudent i 20-årene fra Universitetet i Bergen er meldt savnet i Frankrike.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Utvekslingsstudenten er en mann i 20-årene, ifølge universitetsdirektør Kjell Bernstrøm til VG.

– Vi har en uavklart situasjon med en av våre studenter. Mannen dro på utveksling til Frankrike i høst for å studere der dette semesteret, sier Bernstrøm.

Universitetet i Bergen ble kontaktet av familien fredag ettermiddag. Ifølge direktøren var familien sist i kontakt med mannen ved månedsskiftet. Han vil ikke si noe om hvor i Frankrike studenten er på utveksling.

Ifølge rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen, er mannen språkstudent og er på utveksling i Frankrike for å studere fransk.

– Mannen dukket ikke opp nå ved semesterstart, og i og med at heller ikke familien har fått kontakt med han meldte de han savnet, sier Olsen til VG.

Talsperson Guri Solberg i Utenriksdepartementet bekrefter overfor VG at en nordmann er meldt savnet i Frankrike.

– Dette er nå en sak for fransk politi. Vi vil bistå dem med informasjon dersom det skulle være relevant, men per nå involverer vi oss ikke i saken, sier Solberg.

Studenten har ikke gitt lyd fra seg på flere uker, opplyser rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen (UiB) til Bergens Tidende.

Ifølge studentavisen Studvest, som først omtalte saken, har UiB sendt ut en e-post til studenter og ansatte ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier.

«En av våre studenter som for tiden oppholder seg i utlandet ble søndag kveld meldt savnet», skriver universitetet i e-posten, ifølge avisen.

Universitetet har nå satt i gang sin beredskapsplan, og vil holde informasjonsmøte om saken med sine ansatte mandag morgen klokken åtte.

– Vi samarbeider nå tett med både UD og politiet. I tillegg har vi personer som har kontakt med familien, sier Bernstrøm til VG. Han forteller at de også gir oppfølging til miljøet rundt studenten i Bergen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder