NASJONAL KRISE: Presidenten la ned veto for å få bygget muren. Nå kan det virke som han får bygget store deler av den. Foto: SAUL LOEB / AFP

Hevder muren er påbegynt: - Hundrevis av kilometer under utbygging

USAs president Donald Trump sier de allerede har kommet langt i byggingen av muren mot Mexico. Samtidig meldes det om rekordmange immigranter langs grensen.

– Milliarder av dollar vil være nødvendig, det er absolutt vitalt hvis du ser på hva som skjer langs grensen, sier presidenten i et intervju med Fox News.

les også

Ny migrantkaravane på vei mot USA

Ifølge USAs grensekontroll har ikke så mange mennesker møtt opp ved grensekontrollen på flere tiår som de siste dagene. 4117 var det endelige tallet på personer ved grensen tirsdag.

Demokratene har prøvd å stoppe byggingen av muren i lang tid. Trump har da svart med å erklære nasjonal krise på grunn av immigrasjonen langs grensen. Dette ble derimot stemt ned av Senatet.

les også

Eks-statsadvokat: Her er det store spørsmålet om Mueller-sammendraget

Dermed valgte Trump å legge ned veto, noe som betydde at Demokratene trengte to av tre stemmer for å stoppe ham.

Under voteringen på tirsdag manglet de 38 stemmer for å stoppe muren, og nå melder altså Trump at byggingen er godt igang.

les også

Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur

– Vi bygger massive murer på mange, mange kilometer akkurat nå og vi jobber med å bygge mange flere, påstår han.

Dette er ikke første gang Trump har sagt at byggingen av muren er igang. Tidligere har det blitt tilbakevist at de har startet av blant andre New York Times.

Ingen bilder eller dokumentasjon har blitt lagt fram av muren denne gangen heller. Dermed er det liten grunn til å tro at de har startet på byggingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder