IKKE NEPOTISME: Brasils president mener det er helt greit å tilby sønnen sin ambassadørjobb. Foto: ADRIANO MACHADO / X02151

Brasils president mener det ikke er nepotisme å nominere sønn til ambassadørverv

Brasils president Jair Bolsonaro har tilbudt sønnen sin jobb som landets ambassadør til USA. Han avviser at dette er nepotisme.

– Noen sier at det er nepotisme, men det er opp til høyesterett å avgjøre. Det er ikke nepotisme, jeg ville aldri gjort det, sa Jair Bolsonaro under en direktesending på sosiale medier fredag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Fredag skriver flere utenlandske medier at den kontroversielle presidenten fra ytre høyre hadde tilbudt sin sønn, Eduardo Bolsonaro, vervet som Brasils ambassadør til USA.

Ingen har hatt ambassadørvervet siden april, skriver BBC.

les også

Brasils president kritiserer kriminalisering av homofobi

Reuters skriver at en intern juridisk granskning utført av presidentens team konkluderte med at nominasjoner til høytstående verv ikke konstituerer nepotisme.

Brasils høyesterett forbød nepotisme i 2008, men ifjor ble det bestemt at regelen ikke gjaldt politiske verv.

les også

Haddad om mannen han tapte presidentvalget for: - Han trenger psykisk behandling

Eduardo Bolsonaro selv har tidligere sagt at han vil takke ja til tilbudet om det kommer. Han er for øyeblikket medlem av den brasilianske kongressen, dette vervet må han imidlertid takke nei til om han vil ha jobben som ambassadør. Nominasjonen må også godtas av senatet før han eventuelt får jobben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder