STORE TRAGEDIER: AirAsia-flyet er ikke den første flytragedien som har rammet regionen dette året. Tidligere i år forsvant et Malaysian Airlines-fly med flere hundre passasjerer om bord. Den indiske sandkunstneren Sudarsan Pattnik laget en sandskulptur etter at forsvinningen av AirAsia-flyet ble kjent.

STORE TRAGEDIER: AirAsia-flyet er ikke den første flytragedien som har rammet regionen dette året. Tidligere i år forsvant et Malaysian Airlines-fly med flere hundre passasjerer om bord. Den indiske sandkunstneren Sudarsan Pattnik laget en sandskulptur etter at forsvinningen av AirAsia-flyet ble kjent. Foto:Strdel,Afp

AirAisa-forsvinningen: Pilotdatterens innstendige bønn: – Pappa, kom hjem!

AirAsia-piloten Iryanto er en av de 162 savnede etter flyforsvinningen. Han hylles som en omtenksom og god mann av sine slektninger.

Oda Marie Midbøe
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Pappa, kom hjem. Jeg trenger deg fortsatt. Bring faren min tilbake. Pappa, kom hjem, Pa. Pappa må bli funnet. Pappa må komme hjem».

Det skrev pilotens 22 år gamle datter Angela på sosiale medier kort tid etter at flyforsvinningen var et faktum, skriver Sydney Morning Herald, som siterer den filippinske avisen Rappler.

Piloten Iryanto fløy AirAsia-flyet som forsvant mellom Indonesia og Singapore natt til søndag forrige uke.

Nå er han i likhet med 155 passasjerer og seks andre besetningsmedlemmer savnet.

Så sønnen sist i begravelse

Uvissheten om hva som skjedde med flyet gnager på de pårørende, som dag og natt venter på siste nytt om deres kjære.

Pilotens far Suharto så sønnen sist for to uker i en begravelse for hans andre sønn som døde av diabetes, ifølge BBC.

Han vil at sønnen skal komme tilbake i live.

– Men hvis det ikke er meningen – at Gud ikke ønsker det – er det i skjebnes hender. Min sønn er ikke alene på flyet. Hvis dette er Guds vilje, så får det være, sier faren i et intervju med BBC.

AirAsia-piloten var en svært erfaren flyger, og hadde over 6100 timer i luften bak seg.

Slektningene hyller piloten

I nabolaget hvor piloten Iryanto bor, skal naboer og familiemedlemmer har samlet seg i sorg, skriver Daily Mail.

– Han er en god mann. Det er derfor folk her pekte ham ut som sjefen for nabolaget de siste to årene, sier Bagianto Djoyonegoro, venn og nabo av piloten, ifølge Daily Mail.

Han la til at Iryanto alltid var aktiv i fellesskapet og oppmerksom på hva menneskene rundt ham trengte, selv om han var svært travel i jobben sin.

Familiemedlemmer har beskrevet den erfarne piloten som en kjærlig ektemann og tobarnsfar.

Doni, som er pilotens nevø, beskrev onkelen som en «veldig omtenksom person» overfor lokale medier.

– Hvis det var en syk slektning som trengte hjelp, til og med penger, var min onkel alltid der, skal nevøen ha sagt til det indonesiske nyhetsnettstedet Detik.

Fortsetter letearbeidet

Etter planen skal letearbeidet gjenopptas ved midnatt norsk tid. Tidligere mandag meldte Indonesias visepresident at gjenstander som ble funnet i området der flyet forsvant, ikke tilhørte AirAsia.

En talsperson for indonesiske myndigheter sier at de har funnet rester av olje i søkeområdet, men det er fortsatt usikkert om oljen kommer fra det savnende flyet eller et skip i nærheten. Det skriver BBC.

– Vi vil nå undersøke om det er flybensin eller drivstoff fra et skip, sier Hadi Tjahjanto, en pressetalsmann i det indonesiske luftforsvaret, til nyhetsbyrået DPA.

Oljesølet er funnet nær Karimatastredet, ifølge nyhetsbyrået.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder