OMBESTEMTE SEG: Tamerlan (t.v) og Dsjokhar Tsarnajev bestemte seg for å angripe Boston maraton få dager før arrangementet ble holdt. Foto: AP

Bostonbomberne ville angripe på USAs nasjonaldag

Tsarnajev-brødrene hadde opprinnelig planlagt å gjennomføre angrepet på USAs nasjonaldag 4. juli, ifølge en politikilde.

Artikkelen er over seks år gammel

Det er den yngste av de to antatte bombemennene, Dsjokhar Tsarnajev, som har fortalt dette til politiet, skriver Reuters og flere andre amerikanske medier.

The Boston Globe skriver at brødrene skulle utløse bombene på Charles River Esplanade, hvor opptil en halv million mennesker feirer nasjonaldagen hvert år.

Ombestemte seg

Ifølge CNN har Tsarnajev fortalt til etterforskerne at det skulle være et selvmordsangrep. En anonym kilde sier til nyhetskanalen at bombene ble klare tidligere enn forventet, og at de dermed bestemt seg for å fremskynde datoen for terroren.

Boston maraton ble utpekt som mål en eller to dager før arrangementet, sier kilden.

BILDESPESIAL: Her er Boston-bombene

Tre mennesker ble drept og over 200 ble skadet, mange av dem svært alvorlig.

Laget bombene hjemme

En kilde som skal ha nær kjennskap til etterforskningen sier videre til CNN at bombene som ble brukt under angrepet ble laget i leiligheten Tamerlan Tsarnajev (26) delte med kone og sønn. Via sine foreldre har Katherine Russell tidligere avvist at hun visste noe om bombene, og at mannens involvering kom «som et sjokk» på henne og familien.

Levningene til den eldste broren, Tamerlan, ble torsdag hentet på likhuset, trolig av familien.

Enken har sagt at hun ikke ville ha levningene, og at de hører til familien hans. Han har blant annet en onkel i Maryland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder