3000 løp den siste delen av Boston Marathon

(VG Nett) Lørdag fullførte flere tusen løpere de siste 1,6 kilometerne av maratonen som 15. april ble rammet av et bombeangrep. En rekke av bombenes ofre var med på markeringen.

  • Audun Jahren

Artikkelen er over syv år gammel

Ifølge nyhetsbyrået AP fullførte rundt 3000 løpere de siste 1,6 kilometerne av den tradisjonsrike maratonen.

1,6 kilometer fra målstreken

Løpet startet ved Kenmore Square, en mile (1,6 km) fra målstreken. Derfra løp eller gikk deltakerne til mål, hvor mange slapp følelsene løs. Bilder fra målgangen viser både klemming, gråt og jubel.

- For dem som ikke kom i mål før bombeangrepet, var dette en sjanse til å oppleve hvordan det føles å løpe den siste strekningen. Mange ble fratatt denne sjansen, sier en talskvinne for løpet, Kathleen McGongale, til AP.

15. april eksploderte to bomber i målområdet til Boston Marathon. Tre personer ble drept, mens over 260 personer ble såret.

Politiet startet en klappjakt på de to mistenkte brødrene, 26 år gamle Tamerlan Tsarnajev og 19 år gamel Dsjokhar Tsarnajev.
26-åringen ble skutt og drept av politiet tre dager etter bombeangrepet, men 19-åringen ble pågrepet i live omkring et døgn senere. Den gjenlevende broren risikerer dødsstraff for bruk av masseødeleggelsesvåpen.

- Mange tårer

J. Alain Ferry var en av initiativtakerne bak lørdagens løp. Han fikk selv ikke fullført maratonen tidligere i vår, og forteller om emosjonelle scener til radiokanalen WBUR.

- Det ble mange tårer, og jeg kjenner at det kommer til å bli flere. Dette var et sår som ikke ville leges, sier Ferry til radiokanalen.

Løpet ble ikke arrangert for å samle inn penger, men mottok likevel en rekke donasjoner. Går løpet med overskudd, vil pengene gå tilbake til bombeofrene.

Under arrangementet sang et kor fra St. Anns Parish den amerikanske nasjonalsangen. Dette koret ble valgt av Martin Richards familie. Åtte år gamle Richard var en av de tre som omkom under bombeangrepet.

Mer om

  1. Boston-bombene

Flere artikler

  1. Boston-bomberen Dzjokar Tsarnajev dømt til døden i dag

  2. Se ofrenes sterke bilder ett år etter Boston-bombene

  3. Evakuering etter funn av ryggsekker ved målstreken i Boston Marathon

  4. Faren til drept 8-åring: – Så at han ikke ville klare seg

  5. Tiltalte etter bombene i Boston: Jeg er ikke skyldig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder