Ungarsk TV: Mann døde da han forsøkte å flykte fra politiet

Politiet benyttet tåregass i flyktningmottak

Flyktningene forlater toget i Bicske

En pakistansk mann kollapset og døde da han forsøkte å rømme fra politiet på et jernbanespor i Ungarn, ifølge ungarsk TV.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Flyktningkrisen i Europa er mer desperat enn noensinne. Fredag begynte mer enn tusen mennesker å gå fra Budapest i Ungarn mot grensen til Østerrike.

Fredag kveld melder Sky News at en migrant ifølge ungarsk TV døde etter å ha falt på togskinnene da han ble jaget av politiet.

Mannen skal ha kollapset og slått hodet mot sporet mens han rømte sammen med en gruppe på flere hundre migranter ved byen Bicske. Ungarsk politi avviser at de jagde gruppen, melder NTB.

Det er usikkert om han var en del av den store gruppen flyktninger som nå går langs motorveien mot Østerrike, men Wall Street Journal skriver at hendelsen fant sted i nærheten av en flyktningleir.

Les også: Flyktninger forsøker å gå fra Ungarn til Østerrike

Politiet brukte tåregass

Meldingen kom kort tid etter at det ble kjent at ungarsk politi har benyttet tåregass mot flyktninger i et mottak i byen Röszke, på grensen mellom Ungarn og Serbia. Ifølge Sky News skal situasjonen ha oppstått da flere forsøkte å rømme.

Samtidig som desperate mennesker forsøker å ta seg inn i Østerrike til fots kom meldingen om at nasjonalforsamlingen i Ungarn fredag har vedtatt nye lover som gjør det straffbart å klatre over det nye piggtrådgjerdet langs grensen mot Serbia, melder NTB.

Flyktninger som tar seg over grensegjerdet, kan heretter dømmes til opptil tre års fengsel.

Les mer: Utslitte togflyktninger kjøres til lukket leir utenfor Budapest

HOLDER VAKT: Politiet så seg nødt til å ta i bruk tåregass da flere flyktninger forsøkte å rømme fra et mottak i grensebyen Roszke, fredag. Foto: Csaba Segesvari , Afp

Flyktningene forlater toget

NTB melder fredag kveld at migrantene og flyktningene på toget i Bicske i Ungarn er blitt enige med politiet og er i ferd med å gå av, melder Reuters' journalist på stedet.

Bakgrunn: Flyktninger stormer tog på stasjonen

Dermed ser det ut til å ha blitt en løsning på den fastlåste situasjonen på stedet. Familier, med mange kvinner og barn, ble sett mens de forlot toget som har stått fast i byen siden torsdag.

Politi på stedet sier de vil bli transportert til et flyktningmottak like ved.

Les alt om flyktningkrisen i Europa her.

Foreslår jernbanekorridor

Tsjekkia og Slovakia foreslår å åpne en jernbanekorridor for syriske flyktninger mellom Ungarn og Tyskland.

Forslaget ble lagt fram samtidig som lederne i den såkalte Visegrad-gruppen, Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia, avviste tanken om et EU-kvotesystem for å fordele flyktninger rettferdig mellom landene.

På en felles pressekonferanse takket Ungarns statsminister Viktor Orbán for forslaget.

– Vi takker tsjekkerne og slovakene for å sikre en korridor for folk som ønsker å dra til Tyskland. Tyskland må gi dem visum, så vi kan la dem reise dit, sa Orban.

Ungarn har sammen med Hellas og Italia seilt opp som en frontlinjestat i flyktningkrisen, og mottar en stor del av flyktningene som forsøker å ta den østlige ruten inn i Europa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder