HVEM ER HENRY?: Er du Henry, Henrys ektefelle eller vet hvem eieren av denne ringen kan være? Da vil britiske Jennie Flint ha kontakt med deg! Foto:Privat,

Hvem eier denne gifteringen?

Da britiske Jennie Flint snublet over en forlagt giftering
på stranden på Tenerife i romjulen, bestemte hun seg for å spore opp ringens rette eier og levere den tilbake.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Flint publiserte et bilde av den tradisjonelle gifteringen på sin Facebook-profil, og ba venner og bekjente om hjelp til å dele innlegget.

«Jeg fant denne på stranden på Tenerife 26. desember. Det er en manns giftering, med inngraveringen «Din Henry» og en dato. Jeg har lyst til prøve å finne ringens rette eier. Hvis du tror den er din, og kan fortelle meg hvilken dato som står i ringen, skal jeg sende den til deg.»

Tror eieren er skandinavisk

Flint skriver selv i kommentarfeltet på posten at hun tror ringen er britisk, før hun blir gjort oppmerksom på at «din» kan bety «yours» på dansk. Kort tid etter den første meldingen oppdaterer Flint med ny informasjon:

«Ringen er trolig dansk (kan også være svensk eller norsk). Tusen takk til alle som har delt innlegget og skrevet hjelpsomme kommentarer!»

SØKER RINGEN HERRE: Jennie Flint tror gifteringen tilhører en mann, og håper at den rette eieren vil melde seg. Foto:Philip Lenden/Privat,

Først etter denne kommentaren starter interessen for fullt, og særlig skandinaviske Facebook-brukere kaster seg på for å hjelpe til med å finne eieren av ringen. Også danske TV 2 og svenske Aftonbladet har omtalt saken.

En dansk kvinne skriver at det bor 3177 menn i Danmark som heter Henry til fornavn. En norsk kvinne foreslår at Flint skal sende en personlig melding til alle gifte menn ved navn Henry, noe som trolig ville vært en tidkrevende, om ikke umulig jobb. En svensk kvinne spekulerer på sin side i at det kan være knyttet en dramatisk historie til ringen, at den kan være kastet med vilje og at eieren rett og slett ikke ønsker den tilbake.

I løpet av få dager er innlegget delt tusenvis av ganger, og stadig flere navn blir foreslått i kommentarfeltet som eiere av den mystiske ringen.

Flint forklarer sine ivrige hjelpere at ringen er så stor at det er større sannsynlighet for at den tilhører en homofil mann enn en kvinne, men hun vil likevel ikke utelukke at det er en dame som har mistet den.

I skrivende har bildet av ringen blitt delt 19.300 ganger, og tallet fortsetter å stige.

Trodde ringen tilhørte moren

En av personene som tok kontakt med Flint var norske Svein Idar Ulstein, fra Ulsteinvik. Han trodde ringen tilhørte sin avdøde mor.

«Jeg er sikker på at dette er min mors giftering. Hun gikk bort i oktober. Hun var gift med faren min i 56 år, før han døde i 2007. Jeg vet at hun mistet gifteringen sin på en av deres mange reiser, men jeg vet ikke hvor. Jeg vet også datoen for bryllupet, men ikke for forlovelsen. Jeg vil undersøke litt mer og komme tilbake til deg med mer informasjon.», skriver han.

På henvendelse fra VG forklarer han at han ble gjort oppmerksom på bildet etter at en bekjent delte det på Facebook, og at han er nødt til å lete gjennom gamle bøker eller dokumenter for å finne de riktige datoene, ettersom moren har gått bort.

Det går imidlertid ikke mange timene før Flint avkrefter at ringens eier er funnet.

– Jeg har sett Sveins melding, men dessverre tror jeg ikke ringen tilhørte moren hans. Datoen inne i ringen er for ny, og da jeg fant den ble jeg fortalt at et par i nærheten hadde lett etter en ring fire dager tidligere.

– Jeg tror derfor at ringens eier fremdeles er i live, og mistet den kort tid før jeg fant den, sier hun til VG.

Hun forteller også at hun til tross for alle henvendelsene hun har fått, fremdeles er rimelig sikker på at ringen tilhører en mann, og håper spredningen av bildet kan hjelpe til slik at ringen havner på riktig finger igjen.

– Vær så snill og del bildet! Desto mer oppmerksomhet det får, desto større er sjansen for at den rette eieren dukker opp, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder