FLAMMENE SPRER SEG: Byen Paradise nord i California er hardest rammet av skogbrannen, som har fått navnet «Camp Fire». Foto: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Skogbrann herjer i California: Kan bli en av historiens verste

Minst elleve personer er døde og i overkant av 250.000 mennesker evakueres som følge av de hissige flammene langs USAs vestkyst.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fem av de omkomne ble funnet i bilene sine fredag, og skal ha forsøkt å rømme fra flammehavet i byen Paradise nord i California, ifølge Los Angeles Times.

– De kom seg ikke ut, sier sheriff Kory L. Honea til den amerikanske avisen.

LES OGSÅ: Caitlyn Jenners hus forsvant i flammene

Fire av de omkomne er funnet i nærheten av hjemmene sine, ifølge CNN.

To personer er funnet døde sør i California som følge av skogbrann, melder AP News.

DRAMATISKE BILDER: Hundretusener evakueres

les også

Titusener evakueres fra skogbrann i California

Paradise er den byen som er hardest rammet av den hissige skogbrannen, som har fått navnet «Camp Fire». Samtlige av byens 27.000 innbyggere er evakuert etter at brannen startet torsdag.

LES OGSÅ: Vekket av broren da flammehavet slo inn: – Alt er borte nå

Til sammen er mer enn 250.000 mennesker tvunget til å forlate hjemmene sine som følge av skogbranner både sør og nord i California, ifølge CNN.

Blant stedene som er evakuert, er hele Paradise, byen Chico med 90.000 innbyggere og store deler av Malibu, like ved Los Angeles i Sør-California, ifølge NTB.

HUS I BRANN: Brannmann Jose Corona bistår i slukningsarbeidet utenfor et bolighus i Magalia nord i California fredag 9. november. Foto: Noah Berger / TT NYHETSBYRÅN

På vei ut av den brennende byen, var det mange som ble sittende fast i trafikken torsdag. Busser måtte bli sendt for å hente innbyggerne og frakte dem til sikkerhet, ifølge Los Angeles Times.

LES OGSÅ: Sjefer i Sivilforsvaret: Mangler folk og frykter for sikkerheten

– Dette er en kaotisk og vanskelig situasjon, sier sheriff Kory L. Honea til avisen.

Fredag var det fortsatt deler av Paradise som står i brann. Tilstandene i byen gjør det umulig for myndighetene å gå dør til dør for å se om det er flere innbyggere som ikke har kommet seg ut.

Under skogbrannene i California ble dette sjeldne fenomenet fanget på video:

Brannen har ifølge CNN spredt seg til 28.000 mål. 18 helikoptre og mer enn 2300 brannmannskap kjemper mot flammene. Oppimot 7000 bygninger er ødelagt i skogbrannene som herjer både nord og sør i den amerikanske delstaten.

Brannvesenet i California estimerer ifølge CNN at mer enn 2000 bygninger er skadet som følge av storbrannen, som ligger an til å bli den fjerde største i Californias historie.

Dersom brannvesenets beregninger stemmer, vil det bety at fem av de ti mest ødeleggende brannene i California har skjedd i løpet av de to siste årene.

HAR GÅTT SEG VILL: En politimann ser til en hest som har gått seg vill i den brannrammede byen Paradise. Foto: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder