STORE SKADER: Jhonathan Clark er tilbake for første gang etter at flammehavet raste innover byen Paradise.

STORE SKADER: Jhonathan Clark er tilbake for første gang etter at flammehavet raste innover byen Paradise. Foto: JAVIER TOVAR / AFP

Dødstallet stiger i California: – Jeg har ikke ord.

Her står Jhonathan Clark (19) i det som er igjen av huset. Over tusen personer er savnet etter branninfernoet.

– Jeg har ikke ord. Det er vanskelig å se at alt du har vokst opp med forsvinner på bare noen timer, sier han.

Det er første gang 19-åringen er tilbake etter at flammene nærmest jevnet hjembyen hans Paradise til jorden da Camp-brannen brøt ut nord i California for en drøy uke siden.

Da han før helgen sto i ruinene av det som en gang var et hus, fryktet han at både broren Maurice, svigerinnen og deres seks år gamle sønn var borte i flammene.

les også

Mistet hjemmet for andre gang i skogbrann

– Vi vil gjøre alt vi kan for å finne ham død eller levende, fordi det er det familien gjør, vi passer på hverandre, sier Clark til AFP.

Den 19 år gamle mannen er bare én av mange som i disse dager leter etter sine kjære. Natt til lørdag norsk tid bekreftet sheriff Kory Honea i Butte County at til sammen 1011 personer er savnet.

Les også: Fanger bidrar til brannslukking 

JEVNET MED JORDEN: Slik ser et nabolag i byen Paradise ut etter brannens herjinger. Foto: JOSH EDELSON / AFP

Han understreket imidlertid at situasjonen fortsatt er uavklart, og at det kan være at noen navn er oppført flere ganger. Han oppfordrer også folk til å se etter sitt eget navn og eventuelt melde fra om at de er i live.

Fotograf i flammene: – Det var som å være i helvete

Samtidig kom nyheten om at redningsmannskaper har funnet ytterligere åtte personer døde i brannruinene. Med tre døde i Woolsey-brannen sør i delstaten, er det totale dødstallet nå oppe i 74.

– Dette er den dødeligste brannen i Californias historie, og det kommer dessverre til å bli verre, sier Thom Porter, som jobber i delstatens Department of Forestry and Fire Protection.

les også

Disse stjernene har mistet hjemmet i flammene

På en drøy uke har Camp-brannen ødelagt 12.000 bygninger og drevet omtrent 50.000 personer vekk fra sine hjem. I byen Paradise med sine 27.000 innbyggere har flammene så og si jevnet byen med jorden. Lørdag skal USAs president Donald Trump besøke de rammede områdene.

Brannmannskaper har nå kontroll på omtrent halvparten av brannen, men flere steder kjemper de fortsatt mot flammene. Samtidig søker flere hundre redningsmannskaper gjennom ruinene.

les også

Overlevende forteller: Slik unnslapp vi dødsbrannen i California

– De søker i kjøretøy og boliger som har brent. Vår oppgave er å finne ofrene, hente dem ut, identifisere dem og varsle pårørende for å gi dem noen svar, sier Steve Collins i Butte-politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder