I NORGE: Julia Mwashi hadde tilbrakt den siste uken på en samling i Norge og mistet livet i flystyrten på vei tilbake til Kenya. Foto: Robina Asiimwe Sentumbwe

Julia (42) døde på vei hjem fra Norge

Den kenyanske kvinnen Julia Mwashi var på vei hjem fra Norge og sitt siste oppdrag for Norec da hun mistet livet i flystyrten i Etiopia søndag.

– Hun har vært vår koordinator i Kenya siden 2017, og hun skulle nå gi stafettpinnen videre. Dette var hennes siste oppdrag i regi av Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec), forteller direktør Jan Olav Baarøy, til VG.

Det var 149 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer om bord på flyet som styrtet søndag morgen på vei fra Addis Abeba til Nairobi.

Mwashi hadde vært i Norge i en uke, som representant for Verdensorganisasjonen for jentespeidere på arrangementet Youth Summit. Hun var en av 120 personer som møtte ansatte i Norec og arbeidsgivere organisasjonen gir støtte til.

les også

Røde Kors-medarbeider Karoline Aadland (28) er savnet etter flystyrt: – Dypt tragisk

42-åringen etterlater seg to barn, opplyser Norec.

– Det er alltid veldig trist når personer dør i slike ulykker, men det var spesielt at det skjedde på hennes aller siste tur, og på returen fra Norge, sier Baarøy.

– Jeg tenker først og fremst på familien og jentespeiderbevegelsen i Kenya, som så henne reise til Norge på sin siste tur for oss, og så skjer dette her. Det er veldig trist.

– INSPIRERENDE: Julia beskrives som en inspirerende person, som har gjort mye for speiderorganisasjonen hun ledet i Kenya. Foto: Robina Asiimwe Sentumbwe

Baarøy forteller at han selv møtte Mwashu mandag for en uke siden.

– Hun var erfaren, rolig, balansert og inspirerende, forteller han.

Under samlingen i Norge diskutere deltagerne erfaringer, kunnskap og utfordringer, og det årlige møtet har som formål at de ansatte kan lære av hverandre. Også utviklingsminister Dag Inge Ulstein deltok, forteller Baarøy.

– Men de var ikke bare på jobb, og fikk også testet hverandre sosialt og utfordret sine grenser. De prøvde blant annet å gå en skitur, sier Baarøy.

I en Facebook-post beskriver Norec Mwashi som en person som tydelig hadde påvirket de unge kvinnene hun hadde vært mentor for, og at hun alltid delte av erfaringene sine.

les også

Flystyrten i Etiopia: Dette er ulykkesflyet

– Vår dypeste medfølelse går til YESS-Girls-organisasjonen, Verdensorganisasjonen for jentespeidere og til alle som kjente Julia. Vi er sønderknust, og vil huske henne, skriver Norec.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder