Krisehjelp til Kerry fra sykesengen

Clintons hjerte- operasjon vellykket

NEW YORK (VG) Hjerteoperasjonen var en suksess. Nå tar Bill Clinton (58) kommando fra sykesengen for å redde John Kerry fra valgkatastrofe 2. november.

 • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

HJERTELIG TAKK: Demokaretenes forrige president, Bill Clinton, gjennomførte i går en rutinemessig hjerteopperasjon som endte vellykket. Nå håper venstresiden i USA på at han raskest mulig blir frisk nok til å gi John Kerry sårt trengt hjelp i tiden frem mot presidentvalget i november. Foto: AP

Da lå USAs forrige president fortsatt i respirator, men utsiktene til at Clinton om et par måneder kan være tilnærmet helt frisk, er gode, fortalte legene:

- Det var en rutinemessig bypass-operasjon som gikk etter planen, opplyste kirurg Craig R. Smith.

Skal hjelpe Kerry

Spørsmålet nå er om Clinton kan være tilbake i felten før valget 2. november for å hjelpe partifellen John Kerry, som har stupt loddrett på målingene etter republikanernes partilandsmøte i forrige uke. Eller om han må nøye seg med å gi råd på telefon.

Målinger i Newsweek og Time i helgen viste at Kerry ligger 11 prosent bak president George W. Bush, mens en CNN-måling i går hadde Kerry bak med syv prosent.

Både New York Times og Washington Post skriver at Kerry nå får betydelig hjelp av hjerteopererte Bill Clinton for å stable seg politisk på bena igjen.

Fokus på økonomien

Ifølge New York Times skal Clinton på telefon ha gitt John Kerry klar beskjed om å slutte å snakke om sin tid i Vietnamkrigen, og heller fokusere på de økonomiske vanskelighetene George W. Bush ikke har klart å rydde opp i på hjemmebane.

Clinton mener Kerry har vært altfor opptatt av å utfordre Bush på presidentens «hjemmebane», sikkerhetspolitikk. Og at Kerry har vært for dårlig til å snakke om hvor han vil lede landet.

Krisestemningen i Kerry-leiren er nå merkbar, og ikke overraskende er det mannen som har stått bak demokratenes to eneste valgseirer siden 1976, som har tatt og fått rollen som Kerrys mentor.

I løpet av helgen har en rekke av Clintons nærmeste rådgivere fra tiden i Det hvite hus rykket rett inn i svært sentrale stillinger i Kerrys kampanjeledelse.

Må angripe Bush

New York Times skriver at Clintons innflytelse er så stor at han nå «presser» Kerry til å intensivere angrepene på Bush og snarest få av seg silkehanskene.

Både Kerry og rådgiverne til de to forsøker nå å tone ned Clintons betydning, og avviser at eks-presidenten helt har tatt over styringen og at det er krisestemning i Kerry-leiren.

«Hans eneste bekymring er helsen til president Clinton,» het det i en pressemelding fra John Kerry sent i går kveld.

Mer om

 1. Presidentvalget i USA

Flere artikler

 1. Kerry haler innpå Bush i ny måling

 2. Trygler om Clinton-comeback

 3. Knekkes av kaos

 4. Clinton i rampelyset på Kerrys kveld

 5. Perlevenner

Fra andre aviser

 1. Kerry haler inn på Bush i ny måling

  Aftenposten
 2. - Kerry skal gjøre USA til comeback-landet

  Aftenposten
 3. Deres andre jeg

  Bergens Tidende
 4. Clinton: - Slutt med Vietnam-snakket

  Aftenposten
 5. Kerrys trumfkort

  Bergens Tidende
 6. Kerry haler inn på Bush i ny måling

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder