STRENGERE TILTAK: Politiet i Marokko har innført strengere sikkerhetstiltak i området der Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Nye sikkerhetstiltak i Marokko etter dobbeltdrapet

Myndighetene har innført strengere sikkerhetstiltak i Atlas-fjellene i Marokko etter at norske Maren Ueland og danske Louise Vestager Jespersen ble drept.

marius.helge.larsen@ntb.no

Det er nå gått halvannen måned siden drapene, som politiet betegner som et religiøst ekstremistisk terrorangrep. Ifølge Dagbladet har myndighetene innført strengere regler for fjellturer i området der de to kvinnene ble drept:

les også

Marokkanere sender sympatierklæringer etter drapene

  • Alle turister må ha med seg en autorisert guide.
  • Det er ikke lov å starte fotturer mot Nord-Afrikas høyeste topp, Toubkal, etter klokken 16.
  • Det er heller ikke lov å sove i telt.
  • Politiet anbefaler å ha fire politiposter på veien opp fra landsbyen Imlil til Toubkal. Alle turister og folk som går opp i fjellene skal registreres og sjekkes.

Fjellguiden Rachid Imerhane håper at dette var første og eneste gangen noe slikt skjedde i området. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Fjellguiden Rachid Imerhane sier han synes det er bra at marokkansk politi passer på.

– Samtidig håper og tror vi at dette var første og eneste gangen noe slikt skjedde her. Imlil og regionen har vært en fredelig plett i hundrevis av år, og vi håper og tror alle her at det fortsetter sånn, sier Imerhane på telefon til avisen.

les også

Marokko-ofrene minnet av medstudenter i Bø i Telemark

Han sier at de så langt ikke har merket noe fall i antallet turister. I tillegg understreker han at teltforbudet skyldes at det er snø i området.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder