DRAPSMANN: Her føres Marc Dutroux ut av en rettssal i Neufchateau i Belgia i 2000. Han er dømt for å ha voldtatt og drept jenter. Foto: AP

Barnedrapsmannens mor ber om at sønnen holdes bak lås og slå

(VG Nett) Moren til den belgiske barnedrapsmannen Marc Dutroux er sikker på at sønnen vil begå nye forbrytelser dersom han løslates.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Marc Dutroux ble i 2004 dømt til livsvarig fengsel for å ha kidnappet seks jenter, voldtatt og torturert dem og drept fire av dem. Etter snart fire års soning har han bedt om å få fullføre straffen i husarrest.

Moren advarer imidlertid retten om å innfri dette ønsket.

- Jeg er sikker på at han vil begynne igjen. Marc er ikke klar for å bli løslatt, han mener fortsatt at andre bærer ansvaret for det han gjorde, sier Jeannine Dutroux (78) i et intervju med det franske magasinet Le Soir.

Mandag ettermiddag skal en rett ta stilling til drapsmannens søknad, skriver BBC. Moren advarer på det sterkeste mot en løslatelse.

- I hans sjel er han en serieforbryter, noe han også har bevist så langt i livet, sier moren i det som er hennes første uttalelser etter at dommen falt i 2004.

Belgisk lov sier at innsatte som har sonet mer enn 15 år av en livstidsdom kan løslates dersom de ikke blir ansett som en trussel. Selv hevder Dutroux at han ikke lenger utgjør en fare for allmennheten.

Hans kone og medskyldige Michelle Martin ble i fjor løslatt og har gått i kloster.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder