- STOR USIKKERHET: Miljøvernminister Erik Solheim sier det er stor usikkerhet rundt en klimaavtale i Durban. Foto: AFP, AP

Klimaforhandlinger på overtid

Klimaforhandlingene fortsetter på overtid i den sørafrikanske byen Durban lørdag. Miljøminister Erik Solheim (SV) sier målet nå er å sikre en forlengelse av Kyoto.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Klimakonferansen i Durban skulle egentlig avsluttes fredag kveld, men et ekstra møte ble satt opp lørdag for at de 194 landene i FNs rammekonvensjon om klimaendring skulle få en siste mulighet til å bli enige om et sluttdokument.

- Det er stor usikkerhet. Det peker i retning av en avtale - en svak avtale som vil skape frustrasjon i utviklingsland og i Europa, men som vil redde Kyotoprotokollen, sier Erik Solheim til NTB lørdag morgen.

LES OGSÅ: - Arktis kan bli 10 grader varmere

Kyotoprotokollen utløper i utgangspunktet i 2012, men blir den forlenget, betyr det at Norge og EU vil fortsette å arbeide mot de vedtatte utslippsmålene for 2020.

Ifølge Solheim er målet å få på plass en bredere internasjonal klimaavtale innen 2015, men om dette vil lykkes, er helt i det blå.

- Det underliggende problemet er beslutningskrisen i USA og Kinas og dels Indias motforestillinger, sier Solheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder