Solberg: - Moderaterna har skapt troverdighet

Moderaterna har skapt troverdighet om sitt hovedprosjekt, nemlig at velferd bygges ved at folk har en jobb, mener Høyres leder Erna Solberg. Siv Jensen gratulerer de borgerlige med gjenvalg.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hun var søndag kveld på søsterpartiet Moderaternas valgvake i Stockholm. Valgdagsmålingene tyder på at Moderaterna har gjort et svært godt valg, og at alliansen får fortsette å styre Sverige.

- Dette er det beste resultatet de noen gang har hatt, mens Socialdemokraterna gjør sitt dårligste resultat, sier Solberg til NTB.

Høyre-lederen er ikke i tvil om hvorfor Moderaterna ser ut til å lykkes så godt nok en gang.

LES OGSÅ:- Vil bli endringer i det svenske politiske landskapet

- De har skapt troverdighet om sitt hovedprosjekt, nemlig at velferd bygges ved at folk har en jobb, og ved at vi får skatteinntekter gjennom aktivitet i økonomien, ikke gjennom et høyt skattenivå. Dermed tror jeg de har klart å endre litt av grunnsynet til folk om hvilket parti som faktisk gir trygghet i hverdagen.-Det viser at skremselspropagandaen fra Socialdemokraterna om at alliansen kutter i velferd og gir skattelettelser, ikke har virket på folk, mener hun.

Et skjær i sjøen for de borgerlige er at det innvandringskritiske Sverigedemokraterna ser ut til å komme inn i Riksdagen, på vippen mellom de to blokkene.

Det kan bli en kjempeutfordring for alliansen, mener Solberg, som legger til at Reinfeldt kan søke samarbeid med Miljöpartiet fra sak til sak.

Siv Jensen: - Sensasjonelt gjenvalg

Frp-leder Siv Jensen gratulerer den borgerlige regjeringen i Sverige med det hun kaller «et sensasjonelt gjenvalg».

- Det borgerlige regjeringen har oppnådd et historisk og sensasjonelt gjenvalg. Moderaterna gjort et fantastisk godt valg, og det vil jeg gratulere dem med, sier leder Siv Jensen i Fremskrittspartiet til NTB.

Det foreløpige offisielle resultatet søndag kveld ga det omstridte og svært innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna 20 mandater.

LES OGSÅ:Forhatt parti kan skrive historie

Jensen understreker at Frp ikke føler seg beslektet med SD. Hun viser til at den massive motstandsmarkeringen foran valget kan ha bidratt til å styrke det svenske protestpartiet.

- I et valg teller alle stemmer like mye. Det må man aldri glemme, sier Jensen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder