Ronaldo: - En utrolig tragedie

Publisert: Oppdatert: 21.02.10 22:39

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

Fotballspilleren knust etter uvær på hjemstedet

(VG Nett) Fotballspilleren Cristiano Ronaldo, som vokste opp på Madeira, er i sjokk etter at et uvær i går drepte 40 av øyas innbyggere.

- Ingen kan være likegyldige til en katastrofe av så store proposjoner. I hvert fall ikke jeg, som er født og oppvokst på Madeira, som selvfølgelig betyr veldig mye for meg, sier Ronaldo, ifølge nettsidene til hans agentbyrå Gestifute.

Flere hus og broer er delvis ødelagt etter at et kraftig regnvær og voldsom vind traff øya i går og førte til jordskred og flom i gatene. Bildene fra øya viser biler som er knust, trær og stolper som har falt ned og store hauger av steiner som har rast ned gatene.

Fotballspilleren er født i hovedstaden Funchal, hvor ødeleggelsene er store og sier han er sjokkert etter å ha sett bildene. Ifølge det statlige portugisiske nyhetsbyrået Lusa er minst 42 personer døde og flere enn hundre personer skadet.

- Det er en stor katastrofe, en utrolig tragedie, sier Ronaldo.

Nå vil den verdenskjente fotballspilleren tilby sin hjelp til myndighetene på øya, så langt det er mulig.

Dødstallene stiger

I går sa representanter for den lokale regjeringen på Madeira at minst 32 var drept i det kraftige uværet, men dødstallene steg ut over dagen. Fremdeles er det usikkert hvor mange som har omkommet, for myndighetene vet ikke hvor mange som er savnet.

120 personer er skadet og 240 er husløse, ifølge nyhetsbyrået Lusa.

VGTV:Her kommer vannet fossende

Får hjelp av militæret

Ifølge BBC har det portugisiske militæret sendt 36 brannmenn og 56 soldater som sammen med redningshunder skal hjelpe til med å redde folk som er fanget i uværet.

I mellomtiden prøver de lokale å rydde opp selv. De har tatt med seg spader og bøtter for å rydde og vaske gatene og husene som er rammet av uværet.

De lokale myndighetene vurderer nå å erklære unntakstillstand.

- Vi undersøker muligheten for å erklære unntakstillstand, for så å søke hjelp fra EU, sier innenriksminister Rui Pereira ifølge BBC.

200 nordmenn på øya

I går fortalte reisebyrået Solia til NTB at de hadde 200 nordmenn på flere forskjellige hoteller på øya. Det skal imidlertid bare være lokale som har mistet livet i uværet.

En av turistene er Ann Margareth Midttvedt som etter planen skal reise hjem i dag.

- Men det vet vi ikke om skjer, sa hun til VG Nett i går.

Ifølge nasjonale medier er nemlig flyplassen på øya stengt.