Mulig funn i ubåtsaken

Publisert: Oppdatert: 12.10.17 14:33
UTENRIKS

Politiet har funnet en sag i Køgebukten, ikke langt unna der politiet mener Peter Madsen har vært med ubåten.

Københavns politi har funnet en sag i nærheten av ruten som politiet tror drapsmistenkte Peter Madsen førte ubåten sin i august.

– Sagen blir nå undersøkt av våre kriminalteknikere, for å se om det kan være snakk om den samme sagen som politiet har søkt etter i sammenheng med ubåtsaken, sier drapsetterforsker Jens Møller Jensen, ifølge Expressen.

Politiet fant flere kroppsdeler: – Nå får Madsen et forklaringsproblem

Funnet ble gjort av danske dykkere onsdag.

Peter Madsen er siktet for drap og likskjending av den svenske journalisten Kim Wall (30), etter at hun forsvant under en seilas med Madsens hjemmelagede ubåt i sommer.

Den mystiske ubåten: Slik ser den ut på innsiden

Liket av Kim Wall ble partert etter drapet, og politiet leter fortsatt etter armene hennes.

Madsen endret forklaring flere ganger: Dette mener politiet avslører ham

Funnet av sagen kommer seks dager etter at politiet fant Kim Walls hode, ben og en pose med tøy og en kniv i samme område. Visepolitiinspektør Jens Møller sa da at funnet ikke viste tegn til stump vold mot Walls hode, noe som strider mot Madsens forklaring om at Wall ved et uhell fikk en ubåtluke i hodet, og døde som følge av det. Han har også hevdet at han dumpet Walls lik i vannet etter at hun døde, og at han ikke har partert liket.

Politiet har fremdeles ikke kunnet fastslå hva som tok livet av Kim Wall. De kommer nå til å undersøke om det at hodet ble separert fra kroppen, er dødsårsaken.

På grunn av funnene de siste dagene har Madsen via sin forsvarsadvokat opplyst om at han ikke lenger ønsker å snakke med politiet. Det skriver Ekstrabladet. Madsen erkjenner ikke straffskyld for drap og partering.

Her kan du lese mer om