Michelle hyllet Hillary

DENVER (VG NETT): Michelle Obama hyllet sin mann, sin far og Hillary Clinton under sin hovedtale på Demokratenes landsmøte i natt.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Jeg står her som en kvinne som elsker sin mann, og som tror han kan bli en helt utrolig president, sa Michelle Obama.

Fra hun entret podiet i Pepsi Senteret i Denver til tonene av Stevie Wonders «I was made to love her» og til hun gikk av igjen ca. tjue minutter senere til den samme artistens «Isn't she lovely», holdt hun en velskrevet, velkoreografert, vellest og samtidig sterkt personlig tale om seg selv, mannen sin, døtrene og drømmene de deler.

LES OGSÅ:Demokratenes landsmøte åpnet

- Lever til Obama er president

Det var en tale beregnet på å amerikanisere familien Obama, gjøre dem mindre fremmede og vise hvordan hele prosjektet deres er en del av den amerikanske drømmen.

Det tok tid før hun slapp til. Først var det vitnemål på vitnemål om Barack Obamas eneståendhet fra kjente og ukjente Demokrater.

LES OGSÅ:Hillary maner til samling om Obama

Sterkest inntrykk gjorde utvilsomt den overraskende opptredenen fra Ted Kennedy, som kom rett fra sykesengen. Tydelig svekket, men klar i budskapet da han dro parallellene til sin egen berømte storebror, John F. Kennedys Amerika, og konkluderte med at han ville leve til han så Obama Barack innsatt som president i januar.

- Det er hele grunnlaget for mitt liv: Et nytt håp, sa Kennedy.
- Kan vi velge Obama? Ja, vi kan, og ikke minst: ja vi vil.

Artikkelen fortsetter under bildet

DUKKET OPP: Den kreftsyke senatoren Edward «Ted» Kennedy dukket overraskende opp på nasjonalfrosamlingen. Foto: Reuters

Den amerikanske drømmen

Michelle Obama ble først introdusert av sin storebror og så av sin mor via en video. Moren fortalte historien om pappas lille jente fra Chicagos tøffe South Side som alltid hadde reagert på urettferdighet, som alltid hadde sett opp på de voksne, og nå var moren stolt over å si at det var hennes tur til å se opp på datteren.

LES OGSÅ:Obama hyller Biden

Da Michelle endelig kom på scenen brukte hun det meste av taletiden på å beskrive den amerikanske drømmen, og hvordan hun selv var en del av den.

Har du tanker om valget i USA? Del dem med oss andre påVG Diskutér!

Hvordan hun sto på skuldrene av sine foreldre som hadde jobbet så hardt for å gi henne en utdannelse.

- Og da jeg traff Barack skjønte jeg at selv om han hadde et rart navn, og selv om han hadde vokst opp så langt borte på Hawaii og Indonesia, så var hans liv så likt mitt liv, sa Michelle Obama.

Diskuterte verden

- Og vi var oppdratt med de samme verdiene. Alltid å behandle folk med verdighet, selv om du ikke kjente dem og selv om du ikke delte deres meninger.

Hun fortalte om hvordan de hadde møttes på advokatkontoret i Chicago. Hvordan hun hadde vært motvillig, han mer pushy og hvordan han til slutt hadde vunnet henne over med en iskrem.

Og videre om hvordan hun og Barack i den første tiden de var sammen hadde diskutert mye hvordan verden var, og hvordan den burde være.

Hun berømmet borgerrettighetsarbeiderne, feministene, og alle andre mennesker som hadde våget å si at de også hadde krav på sin del av den amerikanske drømmen.

Hyllet Hillary

Jubelen fylte hele auditoriet da hun til slutt også trakk frem Hillary Clinton, som hadde tettet så mange sprekker i taket at hennes egne jenter kunne drømme enda litt større drømmer en det hun selv og hennes generasjon kunne.

- Barack Obama er den samme mannen jeg forelsket meg i for 19 år siden. Den samme mannen som kjørte vår første datter hjem fra sykehuset for ti år siden og så vidt våget å holde vekten av det lille livet hennes mellom hendene, sa Michelle Obama.

- Han er mannen som forteller oss at vi skal lytte på våre drømmer i stedet for vår frykt. Og som tror på landet hvor en jente fra «the South Side» kan få landets høyeste utdannelse. Og sønnen til en alenemor fra Hawaii kan gå hele veien til Det hvite hus.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder