ETTERFORSKES: Donald Trump risikerer tiltale etter Stormy Daniels-saken. Nå går han hardt ut mot statsadvokaten i New York – som leder etterforskningen.

Trusselbrev og pulver funnet ved statsadvokatens kontor etter Trump-innlegg

Det er gjort funn av et ukjent pulver ved statsadvokat Alvin Braggs kontor – få timer etter at Trump gikk til angrep mot ham i sitt eget sosiale medium.

Publisert:

Og det er litt av en tordentale Donald Trump serverer statsadvokaten i New York:

– Hvilken person kan anklage en annen, i dette tilfelle den tidligere presidenten i USA og den ledende kandidaten for nominasjonen i det republikanske partiet, for en forbrytelse, når alle vet ingen forbrytelse har blitt begått?

– Og når potensiell død og ødeleggelse i en slik falsk anklage, kan være katastrofalt for landet vårt?

Det skriver han på Truth SocialTruth SocialTruth Social er Donald Trumps egenopprettede sosiale medium. Det ble laget da Trump ble utestengt fra Facebook og Twitter i kjølvannet av kongresstormingen 6. januar 2021. ifølge New York Times.

Statsadvokat Alvin Bragg leder etterforskningen av Trump – som de siste dagene har kalt Bragg for et «dyr» og en «psykopat».

Bakgrunn: Trump risikerer tiltale for «hysjpenger»: − Kan få mer sympati

Konvolutt med trusselbrev og pulver på Braggs kontor

Like før klokken 20.00 norsk tid skriver flere amerikanske medier at det er gjort funn av et ukjent hvitt pulver ved statsadvokat Braggs kontor i New York.

Det var også vedlagt et trusselbrev:

– Alvin, jeg skal drepe deg, lyder brevet, ifølge CNBC.

Avsenderen er ukjent. Pulveret skal være ufarlig.

Pakken skal ha blitt levert av posttjenesten USPS fredag, skriver Fox News, som siterer politiet. Politiet rykket ut til stedet rett etter klokken 12 fredag ettermiddag, lokal tid.

1 / 2

Konvolutten skal deretter ha blitt funnet i statsadvokatens postrom. Dette ligger i den samme rettsbygningen hvor den såkalte storjuryen har hørt vitnesbyrd i en kriminell etterforskning av Trump.

Kanalen CNBC siterer en talskvinne for retten og en talsmann for NYPD på opplysningene.

STATSADVOKATEN: Alvin Bragg leder etterforskningen mot Trump i Stormy Daniels-saken. Her ankommer han kontoret sitt tidligere fredag.

Forventer snarlig konklusjon

Trump risikerer tiltale etter påstander om at han har bestukket pornoskuespilleren Stormy Daniels til å tie om en påstått affære mellom dem i 2006.

Det ble åpnet etterforskning av saken i fjor. Trump har hele tiden motsagt påstandene. Tidligere har han påstått at han kom til å bli pågrepet tirsdagen denne uken – noe som viste seg å ikke stemme.

Det ventes imidlertid at en konklusjon av etterforskningen er like rundt hjørnet.

Saken er en av flere pågående etterforskninger mot den tidligere presidenten.

Flere av dem kan vise seg å bli alvorlige for den tidligere presidenten. Her er en noen av de mest omtalte sakene:

  • Topphemmelig materiale: Natt til 9. august i fjor gjennomførte FBI en razzia mot et av verdens mest kjente hus. Trumps luksusbolig i Florida, Mar-a-Lago, ble gjennomsøkt etter en langvarig strid med det amerikanske riksarkivet rundt dokumenter Trump tok med seg hjem fra Det hvite hus. FBI fant til sammen 33 esker med over 100 hemmeligstemplede dokumenter, og denne uken ble et lite utvalg lagt frem av justisdepartementet.
  • Valget i Georgia: Da det ble klart at Trump hadde tapt i valget i den vanligvis republikanske delstaten i 2020, ringte han til den republikanske administrasjonsministeren Brad Raffensperger, og instruerte ham til å «finne 11.780» stemmer, så resultatet kunne endres. En såkalt storjury skal avgjøre om Trump begikk et lovbrudd.
  • 6. januar-etterforskningen: Da valget av Joe Biden som ny president skulle kunngjøres i Kongressen den 6. januar 2021, angrep en illsint mobb av Trump-tilhengere. En høring avdekket at Trump visste mer enn han har vedgått. Høringen har ingen dømmende kraft, og er nå over. Men parallelt har pågått en etterforskning fra justisdepartementet om Trumps rolle.

Les også: Manhattan gjør seg klar for Trump-tiltale

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no